Stresul financiar ar putea cauza și durere fizică

©

Autor:

Stresul financiar ar putea cauza și durere fizică
Conform unui studiu publicat în jurnalul Psychological Science, ce aparține Asociației de Științe Psihologice, persoanele care prezintă o situație fianciară deficitară pot prezenta dureri fizice mai intense decât cele cu venituri sigure. Legătura ar consta în nesiguranța și lipsa posibilităților de control asociate situației financiare reduse.

Cercetările arată că nesiguranța economică produce durere fizică, reduce toleranța la durere și favorizează consumul abuziv de analgezice. Oamenii de știință semnalează faptul că sunt în creștere două trenduri: nesiguranța economică și incidența durerilor fizice, existând posibilitatea ca acestea două să fie conectate între ele.

Situația financiară redusă le produce oamenilor un sentiment de lipsă de control asupra propriilor vieți, ceea ce  activează procesele psihologice asociate cu anxietatea, teama și stresul. S-a arătat anterior că acestea au mecanisme neurologice similare cu cele ale durerii.

Datele unei analize ce a cuprins 33.720 de participanți au indicat că familiile fără venit cheltuiau mai mult cu 20% pe medicamente analgezice comparativ cu familiile în care cel puțin un adult avea un loc de muncă.

Un studiu de laborator a arătat că nesiguranța economică ar putea fi în corelație și cu toleranța la durere. Participanții care au fost solicitați să se gândească la o piață a muncii incertă au prezentat o reducere a toleranței la durere, măsurată prin durata de timp în care puteau să țină mâna într-un vas cu gheață. În schimb, cei care au fost solicitați să se gândească la introducerea lor într-o piață a muncii stabilă și sigură nu au prezentat modificări ale toleranței la durere.

Prin stabilirea exactă a legăturii dintre situația financiară și durerea fizică s-ar putea dezvolta noi metode de eliminare a durerii și de reducere a stresului.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 22-02-2016 | creare: 22-02-2016 | Vizite: 1502
Bibliografie
Experiencing financial stress may lead to physical pain, link: https://medicalxpress.com/news/2016-02-experiencing-financial-stress-physical-pain.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stresul și sistemul imunitar
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  •