furnicături si dureri permanente la nivelul piciorului dupa ridicare unei greutati | Forumul Medical ROmedic

furnicături si dureri permanente la nivelul piciorului dupa ridicare unei greutati

18-07-2016
Daniela.Maria
Nu este medic/terapeut
Daniela.Maria
Bună ziua! Va rog un sfat: sînt plecată din țara la muncă, săptămâna această marți în urmă ridicării unei greutăți nu foarte mari a început să mă doară mijlocul apoi durerea mi- a coborât pe picior în jos, piciorul drept, se mută durerea dar am și furnicături pe picior în față pînă aproape de genunchi, furnicături care le am în permanență. Mă tratez cu Voltaren gel și Nurofen păștile dar furnicături am în permanență, sînt îngrijorata, ce se întîmpla și ce se poate întîmpla sau cît poate să dureze, am citit pe net că ar fi afectat nervul sciatic, ce consecințe aș putea avea pentru că nu pot stă în repaus la pat aici va trebui să mă întorc acasă.Va rog din suflet un răspuns și mulțumesc anticipat!
3 comentarii
0
18-07-2016, ora 17:31
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Acuzati durere pe teritoriul nervului sciatic. Intr-adevar pare a fi un sindrom de compresiune sciatica datorat unei hernii de disc L4-L5.
Daca incercati sa va aplecati ca sa atingeti picioarele cu mainile durerea se acutizeaza?

Va recomand sa mergeti in urgenta acuzand o durere foarte puternica la coloana, fesa dreapta si pe jos in picior (poate sa exagerati un pic simptomele).
Din cate stiu urgentele se trateaza gratuit chiar daca nu aveti asigurare.
Macar sa va puna un diagnostic si sa va zica ce trebuie sa faceti.
0
21-07-2016, ora 06:41
Daniela.Maria
Nu este medic/terapeut
Daniela.Maria
Mulțumesc mult pentru sfaturi! Durerea mi-a trecut, noaptea mai simț durere dar furnicături, intepături de la glezna la genunchi pe partea din față a piciorului simț în permanentă, nu am fost la medic și numai la mijlocul săptămanii viitoare mă întorc acasă, nu știu cauza și care ar putea fi consecințele, va rog din suflet să- mi răspundeti! Mulțumesc anticipat!
0
21-07-2016, ora 10:12
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
V-am zis cauza: compresiune pe radacinile nervoase ale nervului sciatic datorita unei hernii de disc. Exista si alte posibile cauze, dar mai rare: afectiune degenerativa de disc intervertebral, stenoza de canal lombar, spondilolistezis. Astea apar mai progresiv si in general nu iti amintesti un factor declansator (cu a fost in cazul dvs ridicarea unei greutati).

De asta se ocupa neurochirurgia - mergeti la consultatie, va investigheaza imagistic si pe baza a ceea ce vad acolo asociat simptomelor dvs se decide daca trebuie sa se intervina chirurgical sau nu.
Hernia de disc cu simptome atat de pregnante este o urgenta chirurgicala. Eu v-am recomandat sa mergeti la urgente acolo. Nu stiu daca e o idee buna sa asteptati pana acasa, saptamana viitoare.
In cazul in care v-ati decis sa asteptati, faceti de pe acum programarea la un neurochirurg din Romania, ca sa nu mai pierdeti timp cand ati ajuns acasa.

Incercati sa protejati coloana, nu mai ridicati nimic, fara miscari bruste, fara aplecari din coloana.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: