Legătura dintre sarcină și cancerul care eludează sistemul imunitar

©

Autor:

Legătura dintre sarcină și cancerul care eludează sistemul imunitar
Cercetătorii de la University of Michigan Rogel Cancer Center, conduși de Dr. Weiping Zou, au investigat mecanismele prin care unele tipuri de cancer reușesc să evite sistemul imunitar, permițând tumorii să crească necontrolat, similar cu modul în care sistemul imunitar nu respinge fătul în timpul sarcinii. Studiul, publicat în revista Cell, a explorat suprapunerea între cancer și sarcină, descoperind că ambele condiții utilizează mecanisme moleculare comune pentru a suprima sistemul imunitar.
Cercetătorii au identificat mecanismul B7-H4 ca un punct de control imun esențial, reglat de hormonul progesteron în cancerul mamar și în cancerele ginecologice, folosind modele de șoareci și linii celulare. Expresia B7-H4, asociată anterior cu supraviețuirea scurtă la pacienții cu cancer, joacă un rol activ în moderarea răspunsului imun atât în placentă, cât și în microambientul tumoral. Aceasta este prima dată când hormonul feminin progesteron a fost identificat ca influențând răspunsul imunitar în cancer.

Cercetătorii au utilizat un inhibitor pentru a bloca semnalizarea progesteronului în șoareci cu cancer mamar și în probe de țesut uman de cancer mamar, observând o încetinire a creșterii cancerului și o activare a răspunsului imun. Deși efectul a fost evident, acesta nu a fost dramatic.

Studiul subliniază complexitatea punctului de control B7-H4 și necesitatea de cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine diferitele mecanisme care reglează acest punct de control, precum și stabilirea unor metode directe de blocare a căii de semnalizare, întrucât receptorii specifici rămân necunoscuți. Dr. Zou menționează că sunt necesare studii suplimentare pentru a explora mecanismele care regulează stabilitatea proteinei B7-H4 și rolul altor factori în imunologia cancerului. Această cercetare ar putea deschide noi căi pentru tratamentele împotriva cancerului, care să permită sistemului imunitar să lupte mai eficient împotriva tumorilor.

sursa: News Medical

Data actualizare: 10-07-2024 | creare: 10-07-2024 | Vizite: 135
Bibliografie
Research reveals immune suppression link between cancer and pregnancy, link: https://www.news-medical.net/news/20240708/Research-reveals-immune-suppression-link-between-cancer-and-pregnancy.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O pastilă care imită sistemul imunitar
  • Un nou pas spre crearea unui medicament pentru tratarea rapidă și completă a alergiilor
  • Mediul, mai important pentru sistemul imun decât ereditatea
  •