Belladonna - Matraguna

©

Autor: Redacția ROmedic

- furuncul si abces - Belladonna este indicata in primele stadii ale inflamatiei, inainte de a se forma mult puroi. Zona este rosie, fierbinte, pulsanta si sensibila, adesea cu dureri intepatoare intense. Vibratiile si atingerea pot mari discomfortul. Persoana se poate simti agitata si febrila.

 

- bursita - Senzatie de caldura si pulsatie, impreuna cu un disconfort intens cauzat de vibratie si atingere. Zona afectata este rosie si umflata, iar pielea este fierbinte.

 

- varicela (varsat de vant) - Pentru copii cu febra, fata rosie si ochii sensibili la lumina. Este posibila durerea de cap insotita de o stare de somnolenta sau, din contra, de neliniste. Eruptiile sunt rosii si au o senzatie de caldura si pulsatie.

 

- colici - Inceput brusc, cu dureri sfasitoare; abdomenul superior poate aparea incordat sau umflat, iar vibratiile si atingerea usoara cresc discomfortul. Presiunea asupra zonei sau aplecarea in fata poate ajuta. Persoana afectata poate parea supraexcitata, cu ochii dilatati, sau din contra, ametita.

 

- raceli si viroze - Raceala brusca, cu febra, fata rosie si neliniste. Simptomele pot include senzatie de fierbinteala in nas si secretie apoasa, mancarimi in gat. Sunt posibile tusea suparatoare, rosu in gat si durere in cap sau urechi.

 

- tuse - Tuse ce se instaleaza brusc, cu o senzatie de mancarime in gat. Tusea este intensa si persoana are senzatia ca o sa-i explodeze capul. Alte indicatii sunt senzatiile de caldura, roseata fetei si pupilele dilatate.

 

- dismenoree - Pentru simptome foarte intense si care apar si dispar brusc, acompaniate de un sentiment de fierbinteala. Fluxul menstrual este de obicei abundent, are o culore de rosu aprins si vine mai devreme. Durerea si crampele se agraveaza de la vibratii si atingere, insa presiunea constanta ajuta la ameliorare. Mersul si aplecarea inrautatesc lucrurile, iar pozitia de sezand este cea mai tolerata. Femeia care au nevoie de acest remediu se poate simti nelinistita si infierbantata, cu senzatii de vibratii si lovituri, iar ochii sunt sensibili la lumina.

 

- otita medie acuta si infectii ale urechii - O izbucnire intensa a durerii de urechi, care poate veni si trece brusc, cu fierbinteala si inflamare. Durerea poate fi pulsanta si se agraveaza de la miscare. Persoana are de obicei febra, este rosie la fata, ochii sunt sensibili la lumina si pielea este fierbinte. Cea mai afectata este de obicei urechea dreapta. Copiii care au nevoie de Belladonna sunt somnorosi si au febra sau sunt agitati si au cosmaruri.

 

- guta - Simptome bruste de inflamatie, fierbinteala si durere. Articulatiile sunt rosii, inflamate si stralucesc, iar durerea este ascutita sau violenta si se agraveaza la atingere. Persoana este nelinistita, are bufeuri si este fierbinte.

 

- hipertensiune arteriala - Pentru simptome ce apar brusc, cu o intensitate mare si caldura. Pacientul are fata imbujorata, pupile dilatate si pulsatii in diverse parti ale corpului. In pofida senzatiei generale de caldura, mainile si picioarele sunt reci. Mai pot aparea ameteala si durerea de cap, agravate de vibratii si lumina.

 

- infectii - Caldura intensa, roseata, umflare si pulsatie. Pacientul are fata rosie si fierbinte, desi mainile si picioarele sunt reci, iar ochii sunt sensibili la durere. Discomfortul se agraveaza de la vibratii si se amelioreaza de la comprese reci.

 

- gripa - Simptome bruste si intense, care includ febra, roseata a tenului, piele fierbinte si sensibilitate extrema la lumina. Pacientul poate avea rosuin gat, dureri de cap, tuse sacaitoare saualte simptome inflamatorii. In pofida febrei, persoana are mainile si picioarele reci.

 

- menopauza - Remediul este indicat atunci cand bufeurile din timpul menopauzei sunt foarte bruste si intense. Pulsatiile sau palpitatiile pot fi prezente in orice parte a corpului. La unele menstruatii apar fluxuri abundente, care par fierbinti. Desi femeia este stabila din punct de vedere emotional, odata cu durerile de cap sau situatiile stresante pot aparea izbucniri scurte de furie. Alte indicatii sunt migrene, fluctuatii ale tensiunii arteriale si pofta de lamai sau limonada.

 

- migrene - Migrene care incep de la ceafa si se extind spre frunte si tample, in special pe partea stanga. Durerea este pulsanta si se agraveaza de la vibratii, lumina si zgomot. Durerea incepe adesea dimineata sau dupa-amiaza si se poate agrava in jurul orei 15. Fata poate fi rosie sau transpirata, iar pielea este fierbinte, desi mainile si picioarele sunt reci. Pupilele pot fi dilatate, cu sensibilitate la lumina, iar persoana poate delira.

 

- oreion - Boala debuteaza brusc, cu febra mare, fata rosie si ochii sensibili la lumina. Durerile sageatoare sunt prezente in obrazul umflat. Este posibila si durerea pulsanta de cap.

 

- osteoartrita - Izbucniri bruste ale bolii, cu o senzatie de caldura si pulsatie. Articulatiile afectate sunt rosii si inflamate, iar suprafata pielii poate fi fierbinte.

 

- prima dentitie - Inflamare intensa si durere gingivala, cu roseata a fetei si o senzatie de caldura. Bebelusul este nelinistit, se sperie usor si are tendinta de a plange in somn.

 

- fotosensibilitate - Remediul este indicat atunci cand iritatia de culoare rosu aprins, care apare intens si brusc, este insotita de o senzatie de caldura. Fata persoanei este rosie si simte pulsatii in cap sau alte parti ale corpului.

 

- rujeola - Febra ce apare rapid, cu fata rosie, piele fierbinte, ochi sensibili la lumina si dureri de cap agravate de miscare. Eruptiile sunt rosii si pot fi fierbinti la atingere. Multi copiii ce pot beneficia de Belladonna au cosmaruri si vorbesc in somn.

 

- urticarie - Remediul este indicat pentru eruptiile aparute brusc, cu fierbinteala, culoare rosie si pulsatii. Eruptia poate fi insotita de febra.

 

- cistita si infectii ale tractului urinar - Acest remediu este benefic daca dorinta de a urina este frecventa si imperioasa, iar vezica este foarte sensibila. In vezica se simte senzatia de crampe. Se elimina si cantitati mici de urina colorata puternic


Data actualizare: 30-05-2019 | creare: 07-12-2008 | Vizite: 24362
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!