Mănușa electronică care oferă caracteristici asemănătoare mâinii umane
Autor: Teodorescu Mihai

Mănușa electronică utilizează senzori electronici flexibili și cipuri de circuite pe bază de siliciu miniaturizat, transmiterea datelor realizându-se în timp real, fără întreruperi. Mănușa este conectată la un ceas de mână special conceput, care răspunde la datele senzoriale și care afișează aceste date și le transmite către utilizator.
Nu doar funcțiile oferite sunt asemănătoare cu funcțiile unei mâini reale, ci și structura sa. Mănușa electronică oferă percepția unei mâini reale, dar și forma, aspectul și căldura unei mâini reale. Mănușa este disponibilă pe diverse culori, care corespund tuturor tonurilor de piele, dispune de unghii artificiale și chiar și de amprente reale. Conceptul inedit ar putea să îi ajute pe oamenii cu amputații să ducă o viață mai bună, fiind bine-cunoscute dificultățile pe care aceștia le întâmpină zilnic. O mână proteică convențională ajută la restabilirea mobilității, însă fără a dispune de caracteristici speciale, care să îi permită utilizatorului să desfășoare anumite activități zilnice. Aceste caracteristici speciale, extrem de asemănătoare cu cele ale unei mâini umane și care ar putea ajuta pacienții să-și îmbunătățească bunăstarea mintală, sunt disponibile pe mănușa electronică.
Lucrarea cercetătorilor, publicată recent în revista științifică NGP Asia Materials, a atras atenția experților din domeniul protezelor, echipa de cercetători solicitând inclusiv ajutorul acestora, pentru validarea tehnologiei. Comparativ cu tehnologiile dezvoltate până în prezent, avantajul principal al mănușii electronice îl reprezintă costurile scăzute de fabricație. În plus, tehnologiile emergente, bazate pe controlul vocii și al mușchilor și care sunt încorporate în proteză, nu oferă aceleași caracteristici.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- „Tatuaj viu” prin printarea 3D a unui plasture din celule bacteriene
- Celulele stem din placentă ar putea revoluționa medicina regenerativă
- Un dispozitiv electronic detectează moleculele asociate cu bolile Alzheimer și Parkinson
- Analiza mișcărilor nanoparticulelor dezvăluie dacă celule canceroase sunt corect vizate de medicamente
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni