Mecanismele cheie prin care creierul organizează amintirile în timp

©

Autor:

Mecanismele cheie prin care creierul organizează amintirile în timp
Folosind experimente și o abordare profundă de analiză a datelor de învățare automată, oamenii de știință de la Universitatea din California - Irvine au descoperit mecanisme fundamentale prin care regiunea hipocampului a creierului organizează amintirile în secvențe și cum aceasta poate fi folosită pentru a planifica comportamentul viitor. Descoperirea poate fi un pas critic timpuriu spre înțelegerea deficiențelor de memorie în tulburările cognitive, cum ar fi boala Alzheimer și alte forme de demență.
Combinând tehnicile de înregistrare electrofiziologică cu o analiză statistică a învățării automate, cercetătorii au descoperit dovezi care sugerează faptul că rețeaua hipocampică codifică și păstrează progresiile experiențelor pentru a ajuta la luarea deciziilor. Studiul a implicat faze experimentale cu multiple experimente efectuate pe rozătoare și faze de analiză a datelor.

Cercetătorii au monitorizat declanșarea neuronilor din creierul șobolanilor în timp ce aceștia au fost supuși unei serii de teste de identificare a mirosurilor. Prezentând cinci mirosuri diferite în diverse secvențe, oamenii de știință au putut măsura memoria animalelor cu privire la secvența corectă și a detecta modul în care creierul lor a captat aceste relații secvențiale. Obținute în intervale de milisecunde pe parcursul mai multor minute, măsurătorile activității neuronale prezintă o imagine dinamică a funcționării creierului.

Cercetătorii au observat că atunci când neuronii codifică informații, cum ar fi amintirile, se pot obține mai multe informații cu privire la acest proces, prin examinarea tiparul activității de creștere a tuturor neuronilor înregistrați, cunoscuți colectiv ca un ansamblu. În acest fel, cercetătorii au reușit să decodeze declanșarea neuronilor pentru a prelua informații. Autorii au declarat că instrumentele și metodologiile dezvoltate în timpul proiectului pot fi aplicate la o gamă largă de probleme.

sursa: Science Daily
foto: Activitatea hipocampului în timpul secvenței mirosului / Reactivarea secvențială a reprezentărilor de miros trecute, prezente și viitoare

Data actualizare: 21-02-2022 | creare: 21-02-2022 | Vizite: 235
Bibliografie
Key brain mechanisms for organizing memories in time, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220215163418.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unele amintiri ar putea fi moștenite ereditar
  • Un nou studiu explică de ce pot avea bătrânii „mintea mai înceată”
  • Riscul de amintiri false mai mare atunci când cunoști foarte bine un subiect
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum