Menținerea greutății oferă beneficii cardiometabolice

©

Autor:

Menținerea greutății oferă beneficii cardiometabolice
Oamenii care slăbesc și reușesc să își mențină greutatea au mai multe șanse de a-și îmbunătăți factorii de risc cardiometabolic, potrivit unui nou studiu condus de cercetătorii de la Tufts University. Studiul a fost publicat în Journal of the American Heart Association.
Pierderea și menținerea în greutate, timp de un an, a îmbunătățit toți factorii de risc cardiometabolici evaluați trei ani mai târziu, inclusiv colesterolul HDL, triglicerida, glucoza și concentrațiile de hemoglobină glicată, tensiunea arterială și circumferința taliei.

„Dacă pierzi în greutate și menții pierderea în greutate o perioadă lungă de timp, beneficiile continuă să apară, chiar devin mai puternice. Dacă pierzi în greutate și nu menții numărul de kilograme, beneficiile sunt diminuate sau dispar. Aceste descoperiri subliniază importanța dublă a conștientizării, nu numai a unei greutăți corporale, dar și a menținerii unei greutăți corporale sănătoase”, a declarat Alice H. Lichtenstein, autoarea studiului.

De asemenea, echipa a căutat să identifice distincția dintre menținerea și redobândirea greutății, inclusiv la ce procent au fost diminuate beneficiile de risc cardiometabolic, dar nu a găsit niciun punct clar de demarcație.

Studiul a utilizat datele din studiul Look AHEAD, un studiu clinic controlat multicentric care evaluează asocierea dintre pierderea în greutate și riscul de boli cardiovasculare la persoanele cu obezitate și diabet de tip 2.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 15-10-2019 | creare: 15-10-2019 | Vizite: 561
Bibliografie
Losing weight -- and keeping it off -- linked to cardiometabolic benefits. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191009075424.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!