Mersul, instrument de diagnostic a demenței

©

Autor:

Mersul, instrument de diagnostic a demenței

Mersul constituie un viitor biomarker clinic ce va putea fi utilizat pentru identificarea corectă a tipului de demență de care o persoană suferă.
Conform unui studiu, condus de către Dr. Ríona McArdle, cercetător la Facultatea de Științe Medicale a Universității Newcastle, modul în care o persoană merge poate evidenția probleme existente la nivelul creierului. Pentru prima oară, au fost identificate tipare unice de mers, care semnalează diferențe subtile existente între boala Alzheimer și demența cu corpi Lewy.

Specialiștii au descoperit că persoanele cu demență cu corpi Lewy își schimbă mai frecvent pașii de mers, timpul și lungimea pasului variind. De asemenea, comparativ cu pacienții care suferă de Alzheimer, la aceștia există o simetrie a mersului. Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au analizat mersul a 110 persoane, dintre care 36 cu boala Alzheimer, 45 cu demență cu corpi Lewy și 29 fără o afecțiune neurologică. Mersul participanților a fost analizat de mii de senzori, ce au fost plasați pe suprafața de mers. Prin analiza variabilității lungimii pasului și a asimetriei ar putea fi identificate cu exactitate 60% dintre toate subtipurile de demență, conform declarațiilor oamenilor de știință.

Demența descrie diferite tulburări apărute la nivel cerebral care declanșează pierderea funcției creierului. În mod normal, aceste afecțiuni sunt severe și progresive, în special atunci când diagnosticul este dificil de stabilit. Diagnosticul definitiv al subtipului de demență va permite pacienților să se afle într-un program de control al afecțiunii mai devreme decât până în prezent. Cercetarea actuală, publicată în Alzheimer‘s & Dementia: Journal of Alzheimer‘s Association, ar putea să îi ajute pe oamenii de știință să abordeze într-un mod diferit demența, oferindu-le acestora noi modalități de diagnosticare cu exactitate a tipului bolii.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 24-09-2019 | creare: 24-09-2019 | Vizite: 719
Bibliografie
For the first time walking patterns identify specific types of dementia, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190919211806.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Sedativele uzuale pentru anxietate și insomnie ar putea crește riscul de Alzheimer
  • Edentația parțială la vârstnici: factor predictiv al declinului cognitiv?
  •