Mesele luate în mișcare te fac să mănânci mai mult

©

Autor:

Mesele luate în mișcare te fac să mănânci mai mult
Un studiu recent realizat în Anglia a ajuns la concluzia că persoanele care mănâncă în timp ce fac mişcare consumă mai multe calorii la mesele următoare decât cele care mănâncă uitându-se la televizor sau conversând cu prietenii. Chiar dacă este vorba de un simplu baton de cereale sănătos, este mai dificil de ţinut o dietă, luând gustări în mişcare.

Cercetătorii au descoperit că, indiferent de alimentul ales, mâncatul pe fugă poate reprezenta o piedică pentru cei care îşi doresc să slăbească.

La studiul realizat de cercetători de la Universitatea din Surrey au participat 60 de femei, dintre care unele ţineau dietă, iar altele nu. Acestora li s-a dat impresia că trebuie să evalueze gustul unui baton de cereale, de aceea unele l-au mâncat în timp ce mergeau pe coridor, altele cât urmăreau un serial la televizor, iar altele în timp ce discutau cu alţi participanți.

Apoi femeile au fost duse în altă încăpere, unde au fost solicitate să evalueze şi alte gustări: M&M, morcovi, struguri şi chipsuri. Cum era de aşteptat, participantele care ţineau dietă au mâncat mai puţin decât restul. Totuşi, dintre acestea, femeile care au mâncat batonul de cereale pe fugă au consumat alimente cu mai multe calorii (mai multe M&M).

Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of Health Psychology.

Deşi este dificil de formulat o concluzie definitivă, întrucât studiul a fost realizat la scară mică şi în condiţii artificiale, cercetătorii susţin că mesele luate în mişcare ne distrag de la alimentele pe care le consumăm şi derutează organismul cu privire la cantitatea de alimente ingerată. De asemenea, mersul reprezintă o activitate fizică şi persoanele au impresia că pot consuma mai multă mâncare după depunerea unui efort.

Jane Ogden, autoarea studiului, afirmă că orice formă de distragere a unei persoane de la actul propriu- zis al mâncatului, indiferent că este vorba de mers sau mâncat la birou, poate duce la creşterea în greutate. În momentul în care un individ nu se concentrează strict pe tipul sau cantitatea de alimente consumată, este mai predispus la a trece cu vederea aceste aspecte.

Dacă actul mâncatului devine un proces deliberat, există şanse mai mari de pierdere în greutate.

Sursa: Science Alert

Data actualizare: 24-05-2018 | creare: 08-09-2015 | Vizite: 1397
Bibliografie
Snacking on the go can trick us into eating more than we should, link: https://www.sciencealert.com/snacking-on-the-go-can-trick-us-into-eating-more-than-we-should
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Riscurile mâncatului prea repede
  •