Noi instrumente utile pentru persoanele cu leziuni ale măduvei, disponibile online

©

Autor:

Noi instrumente utile pentru persoanele cu leziuni ale măduvei, disponibile online
O echipă de cercetători de la Universitatea din Columbia Britanică a dezvoltat o platformă online care poate ajuta persoanele care trăiesc cu leziuni ale măduvei spinării să ducă o viață mai activă. După doi ani de cercetări, la care au luat parte experți, organizații, oameni de știință, clinicieni, cât şi oameni care trăiesc cu leziuni ale măduvei spinării, a fost lansat un instrument online pe care persoanele cu leziuni ale măduvei spinării îl pot folosi cu încredere pentru a deveni mai activi fizic.

Lipsa de cunoştințe sau de resurse despre cantitatea şi tipul activităților necesare pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate reprezintă principala barieră majoră în calea programelor de activitate fizică pentru persoanele cu leziuni ale măduvei spinării „Este cu adevărat greu pentru oameni să fie activi și să nu mai vorbim de persoanele care trăiesc cu o leziune a măduvei spinării”, a declarat directorul Centrului pentru prevenirea și managementul bolilor cronice, profesor Kathleen Martin Ginis.

Rezultatul final al studiilor este o combinație concisă a două ghiduri ştiințifice de exercițiu, într-o orientare de activitate fizică online descrisă clar și inteligibil. Ghidurile de exerciții fizice pentru persoanele cu leziuni ale măduvei au fost stabilite în urma unor consultări ale unui consorțiu internațional de experți. Specialiştii au stabilit care este cantitatea minimă de exerciții aerobice şi de întărire a musculaturii necesară săptămânal, oferind totodată recomandări cu privire la exercițiile fizice optime pentru a obține beneficii pentru sănătate.

Alături de cantitățile sugerate de exerciții cardio necesare în fiecare săptămână, cercetarea oferă idei și sfaturi de antrenament pentru forță. Utilizatorii vor găsi sugestii despre cum să înceapă un program de activitate fizică și sfaturi din partea persoanelor care trăiesc cu leziuni ale măduvei spinării.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-03-2020 | creare: 23-03-2020 | Vizite: 412
Bibliografie
Exercise advice for spinal cord injury, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/03/200302103743.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul ce poate reduce afectarea coloanei vertebrale după un traumatism
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum