Profilarea moleculară și inteligența artificială ar putea fi utilizate simultan pentru prezicerea calității dietei

Profilarea moleculară și inteligența artificială ar putea fi utilizate simultan pentru prezicerea calității dietei

©

Autor:

Profilarea moleculară și inteligența artificială ar putea fi utilizate simultan pentru prezicerea calității dietei
Folosind semnăturile metaboliților și inteligența artificială, o echipă de cercetători de la Universitatea din Michigan a reușit să determine cu precizie ridicată riscurile pe care anumite alimente și diete le pot prezenta pentru sănătatea cardiometabolică.
Studierea dietei unei persoane a reprezentat dintotdeauna un subiect de interes pentru cercetători, deoarece datele pot fi folosite pentru prezicerea riscului de a dezvolta anumite boli. Cu toate acestea, datele cu privire la calitatea dietelor sunt obÈ›inute prin auto-raportare È™i se bazează în general pe memoria indivizilor, care trebuie să îÈ™i amintească ce au mâncat, pentru ca ulterior să noteze alimentele într-un chestionar. De cele mai multe ori, această modalitate de colectare a datelor poate să nu fie întocmai precisă.

Pentru a oferi o modalitate alternativă È™i mai eficientă de prezicere a calității unei diete, cercetătorii de la Universitatea din Michigan au efectuat un studiu la care au participat peste 2.200 de persoane, urmărite pentru o perioadă de peste 25 de ani. Pentru colectarea datelor È™i prezicerea calității dietei participanÈ›ilor, cercetătorii au dezvoltat un instrument nou, care utilizează profilarea moleculară È™i învățarea automată, pentru a dezvolta semnături dietetice pe bază de sânge.

Potrivit rezultatelor studiului, noua strategie de prezicere a calității dietei a identificat cu o precizie mai mare decât indicele de alimentaÈ›ie sănătoasă, o măsură standard a calității dietei, persoanele cu risc mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare sau diabet, în funcÈ›ie de grupurile de alimente consumate. Pentru a fi utilizată pe scară largă, tehnica necesită însă evaluări suplimentare, în special în studii prospective È™i controlate a unor diferite diete.

sursa: News Medical
foto: Getty Images

Data actualizare: 10-01-2023 | creare: 10-01-2023 | Vizite: 368
Bibliografie
Blood-based dietary signatures accurately predict both diet and risk of diseases, https://www.news-medical.net/news/20221215/Blood-based-dietary-signatures-accurately-predict-both-diet-and-risk-of-diseases.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AplicaÈ›ii care ajută persoanele supraponderale să reziste tentaÈ›iilor alimentare
  • Dieta nesănătoasă È™i mortalitatea din cauze cardiometabolice
  • HAPIfork – furculiÈ›a inteligentă care îți monitorizează porÈ›iile
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum