Tratamentul ce poate reduce afectarea coloanei vertebrale după un traumatism

©

Autor:

Tratamentul ce poate reduce afectarea coloanei vertebrale după un traumatism
Injectarea de nanoparticule biodegradabile după traumatismul coloanei vertebrale poate preveni inflamațiile și cicatricile ce inhibă procesele de recuperare.

După o leziune la nivelul coloanei, inflamațiile și cicatrizările interne duc la afectarea nervilor și inhibă abilitatea sistemului nervos de a se autorepara. Celulele sangvine care în mod normal pătrund în sistemul nervos trec de bariera celulară și ajung la locul leziunii unde eliberează compuși nocivi numiți citokine inflamatorii care atrag celulele sangvine inflamatorii. Aceste celule afectează țesutul sistemului nervos central cauzând moartea celulelor neuronale și formarea de cicatrici ce blochează recuperarea din paralizie și este afectată mielina care înconjoară fibrele nervoase, precum și axonii.

Cercetătorii din cadrul Școlii de Medicină Feinberg a Universității Northwestern au realizat un studiu pe cobai cu leziuni la nivelul coloanei care au primit tratament injectabil cu nanoparticule, ceea ce a dus la îmbunătățiri în ceea ce privește capacitatea locomotorie. Acest tratament ar putea limita efectele secundare ale afectării coloanei, dacă este administrat în primele ore după accident la spital sau în ambulanță.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Nerobiology of Disease.

Nanoparticulele acționează prin legarea de celulele care cauzează inflamația – monocitele inflamatorii – și ajung la nivelul splinei. Particulele sunt realizate din copolimer acid lactic-adic glicolic, o substanță biocompatibilă aprobată de FDA pentru utilizarea la suturile resorbabile.

Sursa: Futurity

Data actualizare: 06-01-2019 | creare: 28-09-2017 | Vizite: 5013
Bibliografie
Nanoparticle injection could cut damage after spine injury
https://www.futurity.org/injecting-nanoparticles-spine-injury-1533992/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum