Hidrogelul care ar putea elibera controlat medicament pentru episoadele artritice

©

Autor:

Hidrogelul care ar putea elibera controlat medicament pentru episoadele artritice
Cercetătorii de la Spitalul pentru Femei  Brigham afiliat la Harvard au dezvoltat un hidrogel bioactiv pentru livrarea medicamentelor antiinflamatoare.
Hidrogelul ar putea fi injectat în articulații la pacienții cu artrită inflamatorie pentru tratamentul local pe termen lung. Gelul se descompune în urma reacției cu enzimele care sunt în concentrație crescută în articulațiile inflamate în timpul unui episod de artrită, ceea ce înseamnă că ar putea oferi un tratament antiinflamator direct, în funcție de severitatea bolii.

Episoadele de artrită, în timpul cărora simptomele de artrită inflamatorie se înrăutățesc semnificativ, sunt adesea imprevizibile și dificil de suportat. Deși au fost dezvoltate tehnici terapeutice noi, multe au avut efecte sistemice, toxice. Acest nou sistem de livrare ar putea fi eficient, putând să elibereze medicament la nivel local și ca răspuns la inflamație.

Pentru a produce hidrogelul, echipa de cercetare a folosit un compus cu funcție de auto-asamblare numit monostearat de triglicol (TG-18). Când este prezent sub formă de suspensie, hidrogelul este suficient de lichid pentru a fi injectat la nivelul articulației, dar se poate auto-asambla pentru a forma o structură de gel flexibilă și fibroasă.

Pentru acest studiu, cercetătorii au încărcat hidrogelul cu un model de compus medicamentos pentru a testa eliberarea medicamentului. Hidrogelul este proiectat astfel încât eliberarea de medicament să fie declanșată de activitatea enzimelor specifice asociate artritei.

Conceptul se bazează pe acțiunea enzimelor inflamatorii prezente în articulațiile artritice în timpul episoadelor, pentru a degrada hidrogelul într-o manieră controlată, permițând eliberarea medicamentului în funcție de severitatea simptomelor. A fost testat pe un model de poliartrită inflamatorie la cobai, hidrogelul eliberând mai mult medicament ca răspuns la severitatea bolii, ceea ce a contribuit la reducerea edemului, demonstrând că terapia are potențial clinic.


Sursa: MedGadget

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Nature Communications.

Sursa: MedGadget

Data actualizare: 12-04-2018 | creare: 12-04-2018 | Vizite: 1488
Bibliografie
Disease-Responsive Hydrogel Can Release Drug During Arthritis Flares, link: https://www.medgadget.com/2018/04/disease-responsive-hydrogel-can-release-drug-during-arthritis-flares.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Plasturele inteligent cu funcții multiple
  • O metodă contraceptivă pentru bărbați având la bază un hidrogel
  • Glucocorticoizii cresc riscul pentru diabet zaharat la pacienții cu artrită reumatoidă
  •