Nouă abordare în imunoterapia cancerului: „terapie cu celule T Judo”

©

Autor:

Nouă abordare în imunoterapia cancerului: „terapie cu celule T Judo”
Cercetătorii de la UC San Francisco și Northwestern Medicine au dezvoltat o nouă abordare în imunoterapia cancerului, inspirată de principiile artei marțiale judo, care utilizează forța adversarului împotriva lui. Prin studierea mutațiilor celulelor T maligne care cauzează limfomul, echipa a identificat o mutație specifică ce conferă celulelor T inginerizate o potență excepțională în eliminarea celulelor canceroase. Introducând gena acestei mutații în celulele T umane normale, au reușit să le facă de peste 100 de ori mai eficiente în distrugerea celulelor canceroase și în menținerea tumorilor sub control pentru mai multe luni, fără a deveni toxice.

Spre deosebire de imunoterapiile actuale, care funcționează doar împotriva cancerelor de sânge și măduvă osoasă, noua metodă a fost eficientă împotriva tumorilor solide provenite de la țesuturile pielii, plămânilor și stomacului în modele de șoareci. Echipa a început deja demersurile pentru testarea acestei noi abordări la oameni.

Această descoperire reprezintă un potențial mare pentru tratamentul mai multor tipuri de cancer, oferind speranță pacienților cu prognostic defavorabil, datorită posibilității celulelor terapeutice de a oferi o imunitate pe termen lung împotriva cancerului. Inspirându-se din natură pentru a îmbunătăți și personaliza tratamentul celulelor T pentru diferite boli, cercetătorii, în colaborare cu Parker Institute for Cancer Immunotherapy și firma de capital de risc Venrock, au lansat compania Moonlight Bio, cu scopul de a dezvolta o terapie pentru cancerul pulmonar, pe care speră să o testeze la oameni în următorii ani.

sursa: News Medical
foto: carcinom cu celule scuamoase (UCSF)

Data actualizare: 12-02-2024 | creare: 12-02-2024 | Vizite: 146
Bibliografie
New immunotherapy borrows cancer's tricks to unleash powerful T cells, link: https://www.news-medical.net/news/20240208/New-immunotherapy-borrows-cancers-tricks-to-unleash-powerful-T-cells.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cât de aproape suntem de vindecarea cancerului?
  • Impactul medicinei alternative asupra supraviețuirii la pacienții cu cancer
  • STUDIU: Lisinopril și carvedilol ar putea preveni toxicitatea cardiovasculară la pacientele cu cancer mamar
  •