O potențială metodă de a crește eficiența imunoterapiei împotriva cancerelor solide a fost identificată

Imunoterapia CAR-T constă în utilizarea unor limfocite T care au fost modificate în laborator pentru a exprima receptori pentru antigene himerici, care recunosc proteine țintă de pe suprafața celulelor maligne. Cele mai bune rezultate pentru terapia CAR-T au fost obținute în cazul leucemiei cu celule B sau limfoamelor. Rezultatele acestui studiu realizat pe șoareci de laborator sugerează că aceste terapii ar putea fi utilizate cu eficiență crescută și împotriva tumorilor solide.
„Știm că celulele CAR-T sunt sigure pentru pacienții cu tumori solide, dar până acum nu au putut să determine o regresie tumorală semnificativă în majoritatea pacienților tratați. Acum am putea avea o nouă abordare pentru a face celulele CAR-T să funcționeze în tumori solide, ceea ce noi credem că ar putea fi o schimbare importantă pentru terapiile țintite la un număr considerabil de cancere. ”, a afirmat Jonathan S. Serody, director al Programului de Imunoterapie la UNC Lineberger și autor corespondent al studiului.
Pentru ca terapiile CAR-T să funcționeze, trebuie ca limfocitele T modificate să ajungă la nivelul tumorii. În cazul cancerelor solide, chiar și când migrează la acest nivel, nu persistă și nu se multiplică din cauza micro mediului care înconjoară aceste tumori.
Cercetătorii s-au focusat pe limfocitele de tip Th17, care au capacitatea de a persista mai mult timp în micro mediul tumoral. Pentru a stimula acumularea acestor celule la nivelul tumorii au fost utilizați activatori ai genelor stimulate de interferon (DMXAA și cGAMP), rezultatul fiind stimularea răspunsului imun. DMXAA s-a dovedit a funcționa doar în cazul animalelor de laborator, însă cGAMP poate fi eficient și în celulele umane.
În șoarecii de laborator, după administrarea de cGAMP, a fost constatată o proliferare a celulelor T și migrarea acestora la nivelul tumorii, rezultând în reducerea creșterii tumorale și o supraviețuire ridicată. Cercetătorii speră să poată studia efectele cGAMP și în subiecți umani, începând investigarea tumorilor capului și gâtului și continuând cu alte cancere solide.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Software inteligent pentru diagnosticarea cancerului de prostată
- Consumul de carne la grătar asociat cu o creștere a riscului de deces la supraviețuitoarele cancerului de sân
- Medicament anticancerigen promițător – testat cu succes
- Două cești de cafea pe zi ar putea reduce riscul de cancer hepatic cu o treime
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni