O scădere în greutate cu câteva kilograme înjumătățește riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2

©

Autor:

O scădere în greutate cu câteva kilograme înjumătățește riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2
Potrivit unui studiu la scară largă, o scădere în greutate cu câteva kilograme aproape că înjumătățește riscul de diabet tip 2.
Rezultatele sugerează că modificările în stilul de viață, alimentație și gradul de efort fizic, la persoanele cu prediabet, poate reduce cu aproape 50% riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2. Studiul clinic s-a numit Norfolk Diabetes Prevention Study (NPDS) a inclus peste 1.000 de persoane cu prediabet. Concluziile au fost publicate în revista JAMA Internal Medicine.

Studiul a descoperit că modificările modeste în stilul de viață, inclusiv pierderea a 2 sau 3 kilograme, și creșterea nivelului de activitate fizică, de-a lungul a 2 ani, reduce riscul de diabet de tip 2 cu 40-47% la persoanele cu prediabet.

În Anglia există aproximativ 8 milioane de bolnavi cu prediabet, dintre care 4,5 milioane deja au dezvoltat diabet de tip 2.

Este important de menționat că aceste rezultate s-au păstrat pentru cel puțin 2 ani iar kilogramele pierdute nu au fost redobândite.

Rezultatele sugerează că un program de modificare a stilului de viață ar putea face o diferență, ajutând persoanele cu prediabet să reducă riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2.

Prediabetul a fost diagnosticat pe baza glicemiei a jeun și a hemoglobinei glicozilate (HbA1c).

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-11-2020 | creare: 18-11-2020 | Vizite: 683
Bibliografie
A few kilograms weight loss nearly halves the risk of diabetes: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/11/201113124049.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Putem preveni diabetul?
  • Mersul pe jos previne diabetul de tip 2 în rândul adulților în vârstă
  • Schimbarea profilului metaboliților promovată de activitatea fizică, scade riscul de diabet de tip 2
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum