Oamenii de știință au reușit să identifice ordinea simptomelor COVID-19 și implicațiile sale
Noi informații despre simptomele COVID-19 au fost prezentate de către oamenii de știință. Aceștia au reușit să identifice ordinea apariției simptomelor astfel încât pacienții să fie diagnosticați mai ușor.
Un articol realizat de cercetătorii University of Southern California a stabilit ordinea apariției simptomelor infecției cu SARS-CoV-2. Astfel inițial pacienții pot avea febră, tuse, dureri musculare, iar apoi strănut, senzație de vărsătură și diaree.
Cunoscând aceste informații, persoanele infectate ar putea cere ajutor de specialitate încă din stadiile inițiale ale bolii, iar medicii ar putea exclude mai ușor altfe afecțiuni.
Totodată, această prezentare clinică ar trebui să conducă strategia terapeutică. Practic, vine în ajutorul medicului clinician facilitând luarea deciziilor cu privire la schema terapeutică pe care o va aplica și va putea preveni astfel agravarea afecțiunii.
Folosind noile tratamente care au dovedit o eficiență crescută și bazându-se pe această ordine a semnelor și simptomelor, medicii ar putea diagnostica și trata pacienții încă din stadiile timpurii, reducând astfel durata spitalizării.
Deși simptomele prezentate au semnificație clinică diferită atunci când sunt interpretate separat, simptomele infecției tractului respirator (febră și tuse) corelate cu simptomele digestive (vărsături și diaree) pot diferenția COVID-19 de alte afecțiuni.
Ordinea simptomelor a fost stabilită după ce oamenii de știință au analizat incidența fiecărui simptom la peste 55.000 de cazuri confirmate COVID-19. De asemenea, pentru a facilita diferențierea dintre COVID-19 și gripă, oamenii de știință au analizat aproximativ 2.500 de cazuri din America de Nord și Europa, pentru a putea stabili ordinea manifestărilor clinice în cazurile de gripă.
Rezultatele studiului pot fi aplicabile în practica clinică, reprezentând un ajutor atât pentru pacienți, care în urma identificării simptomelor se pot autoizola sau pot cere ajutor de specialitate, dar și pentru medici, ajutându-i să stabiliească diagnosticul de certitudine și să inițieze terapia specifică.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- O proteină virală ar putea fi vinovată pentru formele severe de infecție cu SARS-CoV-2
- Variația genetică naturală afectează proteinele care ajută la răspândirea virusului SARS-CoV-2
- Studiu: vaccinurile împotriva COVID-19 oferă beneficii pe termen lung
- Potrivit cercetătorilor, cafeaua inhibă virusul SARS-CoV-2
- Testat pozitiv cu covid 19
- Test anti sars-cov 2 IGG
- Hipertensiune sau diabet + coronavirus: inlocuiti inhibitorul de conversie a angiotensinei
- Modularea imunitatii in infectia covid 19
- Gust si miros dupa 2 luni
- Gust si miros diminuate (covid 19)
- Covid la varstici si coenzima Q10
- Infecție covid 19.