Obiceiurile alimentare influențează starea de imunitate
Autor: Vasiliu Alina

Un nou studiu a dezvăluit modul în care mecanismele de protecție ale intestinului se accelerează odată cu aportul alimentar și în anumite momente ale zilei, când se anticipează masa pe baza unor obiceiuri alimentare obișnuite.
Cercetătorii au descoperit că mâncatul determină un hormon numit peptid intestinal vasoactiv (VIP) să „activeze” un răspuns protector în intestin ca răspuns la potențialii agenți patogeni sau bacteriile „rele”. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că imunitatea a crescut atunci când s-a luat masa la orele anticipate, ceea ce indică faptul că menținerea unui regim alimentar regulat ar putea fi mai important decât s-a crezut anterior.
„Am arătat, de asemenea, că o deficiență de VIP limitează producția de IL-22, care la rândul său are un impact negativ asupra capacității sistemului imunitar de a preveni inflamația nedorită”, a declarat Cyril Seillet, autoarea studiului.
Folosind o nouă tehnică de imagistică care face ca țesutul să fie translucid, cercetătorii au fost capabili să capteze imagini 3D de înaltă rezoluție despre modul în care celulele imune VIP și ILC3 interacționează pentru a proteja intestinul. Rezultatele au confirmat interdependența lor.
Dr. Seillet a adăugat că imunitatea a fluctuat pe parcursul zilei, pe baza ritmurilor circadiene și a unui răspuns anticipativ la tiparele obișnuite de alimentație. Imunitatea nu numai că a crescut odată cu aportul alimentar, dar, de asemenea celulele imune au fost activate atunci când mesele au fost luate la orele obișnuite.
Informații detaliate despre mecanismele de protecție intestinală și refacerea țesuturilor ar putea fi utile pentru prevenirea inflamației intestinale, chiar înainte de apariția bolii.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- 5 metode pentru un echilibru între job și viața personală
- Cercetătorii preconizează o scădere a resurselor de nutrienți până în 2050
- Legătura dintre fibrele alimentare și depresie explicată parțial prin interacțiunile dintre creier și intestin
- Expunerea timpurie la mediul din fermă ameliorează afecțiunile respiratorii, alergiile și erupțiile cutanate
- Implanturi dentare si imunitatea scazuta
- Imunitatea cum o cresteti?
- Tratament pentru imunitate
- Imunitate
- Ce produse alimentare contribuie la întărirea imunității în sezonul rece?
- Cresterea imunitatii
- Eficient pentru cresterea imunitatii
- Imunitate