Omega 3 ar putea ajuta copiii cu ADHD

©

Autor: Redacția ROmedic

Omega 3 ar putea ajuta copiii cu ADHD
Un studiu realizat în cadrul Universității Gothenburg a arătat că suplimentele nutritive de omega 3 și omega 6 ar putea fi utile în tratamentul copiilor și adolescenților cu ADHD. În general tratamentul pentru această tulburare este medicamentos, însă nu dă rezultate pentru toți.

ADHD este o tulburare care constă în dificultatea sau incapacitatea persoanei de a-și controla impulsurile, de a-și concentra atenția, de a sta liniștit sau de a aștepta, decât pentru perioade scurte de timp. Există mai multe grade ale tulburării atenției, hiperactivității și impulsivității.

La studiul realizat de echipa din Suedia au participat 75 de copii și adolescenți cu ADHD, care timp de trei luni au primit fie suplimente de omega 3 și omega 6, fie un tratament placebo, apoi au primit toți omega 3/6 timp de alte trei luni.

Per total la nivelul grupului nu s-au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale stării participanților, însă la 35% dintre cei care sufereau de un anumit subtip al tulburării – subtipul lipsei de atenție, ADD – s-a observat o ameliorare considerabilă a simptomelor. Analiza sângelui acestor copii și adolescenți a indicat și un mai bun echilibru al acizilor grași din sânge.

Studiul a folosit și un nou program de training cognitiv, intitulat Collaborative Problem Solving, care s-a dovedit și acesta util pentru tratamentul ADHD.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 04-12-2019 | creare: 30-10-2014 | Vizite: 4512
Bibliografie
Omega 3 can help children with ADHD, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/284384.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Laptele matern – hrană pentru creier
  • Copiii cu ADHD nu recunosc fețele furioase
  • Primele luni de viață într-un orfelinat asociate cu un țesut cerebral mult mai subțire în zonele creierului afectate de ADHD (studiu în România)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum