Pierderile de memorie pot fi tratate, inclusiv la bolnavii de Alzheimer

Pierderile de memorie pot fi tratate, inclusiv la bolnavii de Alzheimer

©

Autor:

Pierderile de memorie pot fi tratate, inclusiv la bolnavii de Alzheimer
Cercetătorii de la University of Bristol au demonstrat că blocantele canalelor de calciu pot ajuta la tratarea pierderilor de memorie.
Descoperirile echipei, publicate în Frontiers in Cellular Neuroscience, au descoperit că tratarea unei celule cerebrale bolnave cu ajutorul unui canal de calciu de tip L a redus numărul ionilor de calciu din celulele creierului.

Cercetătorii au folosit muÈ™tele de fructe, iar, cu ajutorul unei molecule fluorescentă numită GCaMP6f, aceÈ™tia au reuÈ™it să înregistreze cantitatea de ioni de calciu din celulele creierului.

Rezultatele au arătat că celulele bolnave ale creierului devin supraîncărcate cu ioni de calciu. Această suprasolicitare este cauzată de supraproducÈ›ia genei care codifică un canal, cunoscut sub numele de canal de tip L, care permite ioniilor de calciu să ajungă în creier. Cu cât creÈ™te numărul acestor canale, cu atâÈ›i mai mulÈ›i ioni de calciu vor pătrunde în celule È™i vor deterioara memoria.

Cercetătorii au observat că atunci când supraproducÈ›ia canalelor de tip L este corectată, celulele creierului nu mai sunt supraîncărcate cu ioni de calciu, iar calitatea memoriei se îmbunătățeÈ™te.

„Pierderea de memorie în boala Alzheimer este un simptom chinuitor È™i dificil de tratat. Vizarea schimbărilor timpurii ale funcÈ›iei celulelor creierului – înainte de a începe să degenereze – poate fi eficientă în tratarea pierderilor de memorie”, a declarat Dr. James Hodge, autorul studiului,

Sunt necesare studii suplimentare pentru a determina mecanismul care stă la baza recuperării memoriei și validarea acestor rezultate pe subiecți umani.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 19-09-2019 | creare: 19-09-2019 | Vizite: 621
Bibliografie
Calcium channel blockers may be effective in treating memory loss in Alzheimer's disease. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190911101601.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Retinopatia ar putea indica viitoare probleme de memorie
  • Pierderi de memorie la tineri - ce e normal È™i ce nu
  • Unele medicamente antihipertensive asociază o scădere a pierderii memoriei la adulÈ›ii în vârstă
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum