Portocalele roșii depozitate la răcoare ar putea fi mai sănătoase
©
Autor: Airinei Camelia

Cercetătorii de la Universitatea din Florida au evaluat influența diferitelor temperaturi de depozitare post-recoltare (6, 8, 10 și 12 °C) asupra nivelurilor de antocianine, compuși promotori de sănătate și activitate antioxidantă, precum și asupra altor atribute fizico-chimice ale portocalelor roșii „Budd Blood” pe parcursul unei perioade de depozitare de 60 de zile.
Rezultate
Rezultatele studiului au arătat că temperaturile de depozitare au un impact semnificativ asupra pierderii în greutate, fermității fructelor, solubilității totale a solidelor (TSS), acidității titrabile (TA), raportului TSS/TA și pH-ului sucului. În speță, temperaturile mai scăzute (6 și 8 °C) au ajutat la menținerea calităților fizico-chimice ale fructelor, în timp ce temperaturile mai ridicate (10 și 12 °C) au promovat cele mai mari creșteri în concentrarea totală de antocianine (TAC), conținutul total de fenoli (TPC) și activitatea antioxidantă totală (TAA) pe parcursul perioadei de depozitare.Concluzii
Studiul a demonstrat că temperaturile de depozitare au un impact semnificativ asupra acumulării de antocianine, conținutului fitochimic și activității antioxidante în portocalele roșii. Temperaturile mai ridicate de depozitare au fost mai eficiente în promovarea acumulării de antocianine și alte compuși benefici, oferind astfel o strategie naturală și simplă pentru îmbunătățirea pigmentației de antocianine și a altor proprietăți de sănătate în portocalele sanguine cultivate în climat tropical și subtropical. Aceste descoperiri pot contribui la promovarea produselor din portocale sanguine mai sănătoase și mai atractive vizual, pentru a satisface cererea pieței și preferințele consumatorilor.sursa: News Medical
Data actualizare: 25-06-2024 | creare: 25-06-2024 | Vizite: 343
Bibliografie
Cooling ‘blood oranges’ could make them even healthier – a bonus for consumers, link: https://www.news-medical.net/news/20240621/Cooling-e28098blood-orangese28099-could-make-them-even-healthier-e28093-a-bonus-for-consumers.aspxImage by dmarr515 on Pixabay
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Îndulcitorii artificiali pot crește glicemia, fenomen explicat prin acțiunea microbiomul intestinal
- Cum interacționează acidul acetilsalicilic și warfarina cu diferiți nutrienți?
- Un consum moderat de proteine, mai benefic pentru sănătate
- Alimentația pro-inflamatoare și creșterea riscului de cancer de colon
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum