Un consum moderat de proteine, mai benefic pentru sănătate

©

Autor:

Un consum moderat de proteine, mai benefic pentru sănătate
Un studiu publicat recent în jurnalul științific GeroScience arată că o alimentație cu un conținut moderat de proteine este mai benefică pentru sănătate. Cercetarea realizată de o echipă de oameni de știință din Japonia a fost realizată pe rozătoare. (1)
Pentru studiu cercetătorii au oferi rozătoarelor tinere (de 6 luni) și vârstnice (16 luni) o dietă izocalorică timp de 2 luni. Procentul proteic a variat de la 5% la 45%. Dieta izocalorică este o dietă în care poți consuma orice dar cu o condiție: să consumi aceeași cantitate de proteine, carbohidrați și grăsimi în fiecare zi. (2)

Revenim la experiment. După cele două luni oamenii de știință au măsurat greutate mușchilor scheletici și au testat nivelul lipidelor din sânge și de la nivelul ficatului. Rezultatele au arătat că o dietă cu un conținut redus de proteine duce la dezvoltarea ficatului gras non-alcoolic și un nivel crescut al lipidelor la nivelul ficatului în rândul rozătoarelor vârstnice.

Prin comparație, un consum moderat de proteine (25-35% din consumul zilnic) a contribuit la reducerea nivelului zahărului din sânge și a grăsimilor la nivelului ficatului și a plasmei sanguine. De asemenea, un consum moderat de proteine poate prelungi durata și calitatea vieții.

sursa: Science Daily
foto: Waseda University

Data actualizare: 02-06-2023 | creare: 02-06-2023 | Vizite: 195
Bibliografie
1. Eat right, live longer: Could a moderate protein diet be the coveted elixir of youth?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/05/230531101947.htm
2. Moderate protein intake percentage in mice for maintaining metabolic health during approach to old age, link: https://link.springer.com/article/10.1007/s11357-023-00797-3
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Câteva idei de mic dejun bogat în proteine
  • O nouă sursă durabilă de hrană: insectele
  • Creșterea aportului de proteine ​​nu determină creșterea masei musculare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum