Chiar și micile schimbări din alimentație au un impact semnificativ asupra sănătății

©

Autor:

Chiar și micile schimbări din alimentație au un impact semnificativ asupra sănătății
Cercetătorii din cadrul Universității Ohio sugerează că orice element nou adus dietei se resimte asupra sănătății generale.
Cu toții ne-am propus la un moment dat îmbunătățirea stilului alimentar. Obiectivele trebuie să fie însă realiste pentru a putea fi îndeplinite, cu pași mici.

Studiul recent, publicat în New England Journal of Medicine sugereză că aportul de mai multe cereale integrale, legume, pește, fructe și oleginoase și reducerea băuturilor îndulcite și a cărnii procesate poate reduce riscul de moarte prematură cu 17%.

Este extrem de importantă adaptarea stilului alimentar, adoptarea de alegeri alimentare sănătoase și menținerea acestor schimbări pe termen lung. O alimentație sănătoasă trebuie să includă fructe, legume, leguminoase, fructe oleaginoase, grăsimi sănătoase ca ulei de măsline și înlocuirea cerealelor rafinate cu cereale integrale.

Doar prin înlocuirea unei porții de carne roșie sau carne procesată periodic cu una de fructe oleaginoase sau leguminoase poate avea un impact major asupra sănătății. Autorii studiului menționează că alegerea unor gustări sănătose, a unor surse de grăsimii benefice, aportul suficient de fructe și legume, consumul suficient de apă - sunt elemente ale unei alimentații sănătoase.

Aceste schimbări se pot face treptat până se dezvoltă o rutină alimentară sănătoasă. Autorii studiului menționează că totul începe cu mici schimbări: înlocuirea cerealelor rafinate cu cele integrale, adăugarea de orez brun în alimentație, includerea de leguminoase și varietatea  de legume, gătirea alimentelor acasă în moduri sănătoase, renunțarea sau limitarea produselor prăjire etc.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 13-12-2020 | creare: 20-03-2018 | Vizite: 849
Bibliografie
Small changes in diet can have a big impact on health, link: https://medicalxpress.com/news/2018-03-small-diet-big-impact-health.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alternarea între o dietă bogată în grăsimi și o dietă echilibrată poate ajuta la controlarea obezității
  • Aplicații care ajută persoanele supraponderale să reziste tentațiilor alimentare
  • Nutriția personalizată este superioară recomandărilor universale pentru o alimentație sănătoasă
  •