Renovarea sau reconstrucția apartamentului - ce trebuie să știi despre acest tip de lucrare?

©

Autor:

Renovarea sau reconstrucția apartamentului - ce trebuie să știi despre acest tip de lucrare?

Mulți oameni aleg în zilele noastre să contacteze un împrumut bancar pentru a-și renova modifica apartamentul. Și deși devii proprietarul lui atunci când îl cumperi, ești totuși legat de unele restricții, mai ales atunci când plănuiești o renovare majoră. Acest lucru se aplică în primul rând locuitorilor blocurilor, a căror interferență în structura clădirii poate afecta și starea apartamentelor învecinate.

 

Înainte de a începe să faci orice modificări în apartamentul tău, ar trebui să știi ce ai voie să schimbi și ce nu. Este important dacă planifici modificări ale amenajării sau mai degrabă lucrări invazive legate de încălcarea structurii clădirii. Prima este o renovare, cea din urmă este reconstrucție.

Vrei să renovezi sau te interesează reconstrucția apartamentului?

Lucrările simple de renovare, cum ar fi vopsirea pereților sau modernizarea băii, nu necesită notificarea oficialilor. Cu toate acestea, dacă intenționezi să dărâmi ziduri sau să construiești altele noi, ar trebui să informezi autoritățile competente despre asta.

În mare parte, poți încerca, dacă ai puțină îndemânare sau cunoștințe în acest domeniu al construcțiilor, să faci singur lucrările de renovare simple, precum vopsirea pereților sau montarea gresiei și faianței. Totuși, dacă este vorba despre lucrări de reconstrucție, simple sau complexe, cel mai bine este să accesezi site-ul https://www.wilio.ro/pricelist/reconstruc-ia-apartamentului-remodelarea-apartamentului, pentru a căuta o echipă de profesioniști cu calificări speciale.

Reamenajarea unui apartament: la ce să acorzi atenție

Înainte de a începe să demolezi pereții, trebuie să știi, trebuie să stabilești care dintre ei sunt pereți portanți sau de construcție și care sunt pereți despărțitori. Nu orice perete poate fi îndepărtat sau reconstruit. Poți îndepărta sau modifica pereții despărțitori fără obstacole. Adesea, această lucrare se face atunci când, de exemplu, vrei să unești două camere separate, creând, de exemplu, o bucătărie deschisă către living.

Un perete portant este de obicei mult mai gros decât un perete despărțitor, dar aceasta nu este singura problemă. Transferă greutatea întregii case către fundații, iar îndepărtarea acestuia sau interferența excesivă poate reprezenta o amenințare pentru utilizarea în siguranță a întregii clădiri și poate duce la un dezastru de construcție.

Prin urmare, înainte de a lua orice măsură, merită să te familiarizezi cu planurile clădirii și să te asiguri că peretele despărțitor nu conține, de exemplu, elemente structurale, instalații electrice, instalații de apă etc

Ceea ce se uită deseori la mutarea sau demolarea pereților despărțitori este faptul ca aceștia schimbă cubatura camerelor individuale și poate fi necesară înlocuirea caloriferelor cu putere mai mare pentru a asigura un confort termic adecvat.

Merită să asiguri suplimentar apartamentul în timpul renovării

Merită să asiguri suplimentar apartamentul în timpul renovării sau reconstrucției. Acesta este un cost mic, dar îți va permite să eviți consecințele neplăcute într-o situație în care, de exemplu, în timp ce lucrezi la alimentarea cu apă sau electricitate, îți deteriorezi accidental apartamentul sau provoci daune vecinilor.

De asemenea, merită să verifici dacă echipa de profesioniști în renovare pe care ai ales-o este de încredere și cu experiență. Cel mai bine este să accesezi site-ul Wilio pentru a căuta specialiști. Aici poți verifica opinii despre o anumită echipă. Garanția unor servicii bune sunt, de asemenea, certificatele și confirmările de cursuri și formare finalizate.

Gândește-te la vecinii tăi

Când renovezi un apartament, trebuie să iei întotdeauna în considerare și vecinii și să începi orice modificare după consultarea prealabilă cu deținătorul clădirii. Este o persoană care ar trebui să aibă documentație detaliată, așa cum a fost construită, a clădirii.

De asemenea, este o bună practică să informei vecinii despre renovare. Ca nu cumva să fie o surpriză când, dintr-o dată, întregul bloc nu va avea apă fierbinte.


Data actualizare: 03-11-2021 | creare: 03-11-2021 | Vizite: 417
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: