Rețelele sociale sporesct atracția utilizării dispozitivelor fitness

©

Autor:

Rețelele sociale sporesct atracția utilizării dispozitivelor fitness
Un nou studiu a identificat modul în care folosirea aplicațiilor de tip “Fitness” poate spori motivația persoanelor care le folosesc.
Jasmine Petersen, doctorand al Universității Flinders, a realizat un studiu pentru a analiza efectele componentelor sociale din cadrul aplicațiilor de tip fitness. Lucrarea științifică a fost publicată în Psychology of Sport and Exercise.

Alături de Lucy Lewis, Eva Kemps și Ivanka Prichard, Jasmine Petersen a examinat aproximativ 1.300 de persoane, 88% fiind femei cu vârste cuprinse între 18 și 83 de ani. Folosind componenta socială din cadrul acestor aplicații, persoanele incluse în studiu și-au împărtășit propriile rezultate. Astfel, autorii lucrării au constatat că odată cu împărtășirea rezultatelor cu ceilalți utilizatori, aceștia au primit feed-back-uri pozitive, ceea ce i-a determinat să se implice și mai mult în activitățile fizice.

Postarea rezultatelor în comunitățile sociale reprezintă un stimul pentru persoanele competitive. Acest aspect are o influență favorabilă și asupra persoanelor care trebuie să rămână motivate pe tot parcursul studiului, fiind o metoda de încurajare și sprijin.

Cu toate acestea, cele mai bune rezultate au fost obținute în cazul persoanelor competitive. Acestea s-au implicat mai mult în activitățile fizice fiind stimulate atât de plăcerea din timpul activității fizice cât și de recompensele sociale.

Pe lângă efectele benefice ale postăriii rezultatelor în mediul online, cercetătorii trag un semnal de alarmă către un potențial factor negativ. Prin împărtășirea rezultatelor, persoanele ar putea deveni mult mai competitive, iar eficiența lor s-ar diminua.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 12-05-2024 | creare: 24-08-2020 | Vizite: 446
Bibliografie
Social connection boosts fitness app appeal, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/08/200818094050.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivele de monitorizare a activității tip brățară fitness ne încurajează să facem mai mulți pași
  • Recomandările și provocările asociate cu dispozitivele purtabile de monitorizare a sănătății
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum