Rezultatele privind beneficiile cognitive ale curcuminului sunt promițătoare
Autor: Airinei Camelia

Problema acestui ingredient a fost până acum forma de administrare și absorbția sa în organism. Studii anterioare au testat o varietate de suplimente și la analiza sângelui participanților s-a concluzionat că pilulele ce conțineau curcumin nu erau absorbite. Din acest motiv curcuminul nu a avut niciun efect în întârzierea apariției sau ameliorarea simptomelor de Anzheimer.
În cadrul unui studiu recent, publicat în American Journal of Geriatric Psychiatry, s-a folosit pentru prima dată un protocol randomizat pe un grup de 40 de pacienți cu vârste 50-90 de ani cu ușoare pierderi de memorie. Aceștia au primit fie placebo, fie un tip special de curcumin, cu nanoparticule foarte mici. Această versiune a curcuminului - Theracumin® - facilitează absorbția.
Cercetătorii de la University of California, Los Angeles le-au administrat voluntarilor 90 miligrame de curcumin de două ori pe zi, timp de 18 luni. La sârșitul tratamentului, participanții care au luat suplimentele de curcumin nu doar că prezentau îmbunătățiri ale memoriei și atenției, dar aveau și mai puțin amiloid în regiuni specifice ale creierului, asociate cu boala Alzheimer, față de pacienții care au luat placebo.
Patru dintre participanții care au luat curcumin și doi dintre cei care au luat placebo au acuzat efecte adverse ușoare, ca dureri abdominale și greață, însă curcuminul este un supliment în general bine tolerat de organism și ar putea fi cu ușurință integrat în dietă.
Nu se știe încă cu siguranță cum este cel mai indicat să fie utilizat: în prevenția sau în tratamentul bolii Alzheimer, ori în ce doză. Cert este că cercetătorii au acum dovezi ale potențialului terapeutic al curcuminului sub forma nanoparticulelor.
Sursa: Medscape
2. Curcumin improves memory and mood, study says, link: https://medicalxpress.com/news/2018-01-curcumin-memory-mood.html
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Problemele de comportament apărute la copiii care sforăie ar putea fi cauzate de modificări structurale ale creierului
- Indicatorii unui somn de calitate (conform National Sleep Foundation)
- De ce sunt femeile mai frecvent afectate de boală Azheimer, comparativ cu bărbații?
- Modul în care creierul întărește amintirile în timpul somnului
- Sotul se simte "ca dupa ce bei"... ce sa fie?
- Fractura ischio- pubiana dr. - varstinici!
- Batrana 80 ani - dementa si alzheimer?
- Semn de Dementa Cumva ?
- Medicatie gresita dementa?
- Analize-teste pentru Alzheimer
- Ce boala este aceasta boala (Alzheimer? tumoatre cerebrala? altele?)
- Alzheimer