O nouă tehnică ar putea ajuta la diagnosticarea bolii Alzheimer
Autor: Redacția ROmedic

Nici în privința diagnosticului lucrurile nu stau mai bine – persoanele cu Alzeimer pot ajunge să piardă până la 60% din celulele creierului până când este pus diagnosticul. În aceste condiții este necesară găsirea unor metode de diagnostic mult mai rapide, care să identifice boala înainte ca degenerarea neuronală să înceapă.
O echipă de cercetători din Australia a dezvoltat o astfel de tehnică, după ce a fost identificat un biomarker din lichidul cerebrospinal care indică prezența bolii Alzheimer într-un stadiu incipient - peptida beta amiloidă. Aceștia au dezvoltat un dispozitiv nanometric – un senzor extrem de eficient care măsoară peptida beta amiloidă la concentrații mici. Sensibilitatea ridicată a dispozitivului se datorează suprafeței căptușite cu un strat de aur foarte subțire (nanometric), care îi dă posibilitatea de a măsura pentru prima dată nivelul acestui biomarker.
În continuare se dorește fabricarea mai multor dispozitive nanometrice și dezvoltarea de noi metode analitice de detecție a biomarkerilor la nivele mult mai scăzute, astfel încât boala Alzheimer să poată fi diagnosticată cât mai rapid.
Sursa: Medical Xpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Boala Alzheimer, o realitate frecvent întâlnită
- Sotul se simte "ca dupa ce bei"... ce sa fie?
- Despre Alzheimer
- Medicamentele pentru Alzheimer si Dementa senila incetinesc agravarea bolii?
- Alzheimer sau nu?
- Sinuzita sfenoidala si Alzheimer
- Alzheimer si tratamentul pe baza de alcool
- Ce boala este aceasta boala (Alzheimer? tumoatre cerebrala? altele?)
- Bunica sufera de Alzheimer de 10 ani
- Neurolog la domiciliu?