Riscul pentru evenimente de tip psihotic poate începe în copilărie

©

Autor:

Riscul pentru evenimente de tip psihotic poate începe în copilărie

Cu cât este mai urbanizat mediul în care trăiește un copil - apropierea de drumuri intens circulate, casă cu vopsea ce conține plumb, dar și locuitul în familii care trăiesc în sărăcie și cu venituri foarte mici, cu atât a fost mai mare numărul de experiențe de tip psihotic pe care le-au avut copiii de-a lungul unui an.
Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Rochester, care au evaluat date din studiul Adolescent Brain Cognitive Development (ABCD Study) și au observat acești factori de risc. Informațiile au fost analizate și colectate de la 8.000 de copii care au participat la acest studiu și se corelează cu rezultate mai vechi ale unor studii desfășurate cu adulți tineri.


Acești factori de mediu cresc riscul de a dezvolta experiențe de tip psihotic - halucinații, iluzii, care pot fi prescursorii diagnosticului de schizofrenie mai târziu în viaţă.


„Este tulburător că asocierea dintre aceste expuneri și experiențele de tip psihotic sunt dejq prezente în copilăria târzie”, a spus David Dodell-Feder, Ph.D, Profesor de Psihologie și Neurostiinte și conducător al acestui studiu. „Faptul că impactul acestor expuneri ar putea apărea încă din preadolescenţă subliniază importanţa prevenției timpurii”, a mai notat el.


Universitatea din Rochester este unul dintre cele 21 de centre Statele Unite ale Americii, care adună date pentru Studiul ABCD. Începând din 2017, 340 de copii în vârstă de 10 ani din zona Rochester au participat la studiu. În total studiul urmărește peste 11.000 de copii până la vârstă de adulți tineri și colectează informaţii despre modul în care dezvoltarea biologică, comportamentele și experiențele afectează maturarea creierului, dar și alte aspecte cum ar fi rezultatele academice sau starea generală de sănătate.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 06-05-2022 | creare: 06-05-2022 | Vizite: 682
Bibliografie
Risk of psychotic-like experiences can start in childhood, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220427100557.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antipsihotice pot să nu fie recomandate în tratarea psihozei în stadii incipiente
  • Speranță pentru pacienții care suferă de psihoză
  • Riscul de psihoză crește semnificativ în rândul persoanelor care prezintă anxietate persistentă în copilărie
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum