Medicamentele antipsihotice pot să nu fie recomandate în tratarea psihozei în stadii incipiente

©

Autor:

Medicamentele antipsihotice pot să nu fie recomandate în tratarea psihozei în stadii incipiente
Tinerii care se confruntă cu psihoză în stadiu incipient pot să nu necesite tratament cu medicamente antipsihotice, conform unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Orygen. Cercetătorii au descoperit că unii tineri cu psihoză în stadiu incipient (FEP) pot să îşi îmbunătățească simptomatologia fără medicație antipsihotică, atunci când li se oferă intervenții psihologice și când există o gestionarea completă a cazurilor

Studiul etapizat privind tratamentul cu medicamente antipsihotice și acceptabilitatea acestora în psihoza timpurie a comparat două grupuri de tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani. În cadrul studiului, ambele grupuri de tineri au primit o intervenție psihosocială intensă, un grup primind şi medicamente antipsihotice în doze mici. În cazul celui de al doilea grup, medicamentele antipsihotice au fost înlocuite cu un medicament placebo.

Studiul a constatat că adăugarea medicamentelor antipsihotice la intervenția psihosocială intensivă nu a dus la rezultate superioare în primele şase luni de tratament, ceea ce sugerează că medicamentele antipsihotice pot să nu fie necesare la începutul bolii pentru unele persoanele cu psihoză.

Cercetătorul Orygen, Dr. Shona Francey, unul dintre autorii studiului, a declarat că echipa dorește să investigheze dacă medicația este o parte esențială a tratamentului pentru tinerii cu FEP în stadiu incipient. „Ceea ce ne spun concluziile acestei cercetări este că, dacă un tânăr este reticent în a lua medicamente pentru FEP, o perioadă de tratamente psihosociale intense ar putea fi oferită ca alternativă”. Totodată, aceasta a declarat că, în ciuda concluziilor prezentate, tinerii care utilizează în prezent medicamente ca parte a tratamentului lor supravegheat ar trebui să continue să facă acest lucru sub supravegherea medicului lor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 29-06-2020 | creare: 29-06-2020 | Vizite: 1901
Bibliografie
Young people with early psychosis may not require antipsychotic medications to recover, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/06/200617091003.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antipsihoticele - între beneficii și riscuri
  • Antipsihoticele scad rata de mortalitate la pacienții cu schizofrenie
  • Speranță pentru pacienții care suferă de psihoză
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum