Sistemul imunitar - centura de siguranta a organismului

Data publicării: 30-11--0001

Sistemul imunitar este considerat centura de siguranta a organismului, a declarat dr. Horia Valcu, director general de la Valmark, subliniind ca Romania are cel mai restrans consum de suplimente nutritionale pe locuitor, numai jumatate dintre concetatenii nostri utilizand suplimente pentru preventie.
    In ce priveste imunitatea, doctorul Dica Tanasescu, presedinte al Asociatiei Medicilor de Familie, a subliniat, miercuri, ca acesta constituie sistemul de aparare a organismului nostru fata de agresiunile externe.
    Ea trebuie sa fie mentinuta echilibrata si sa asigure, de fapt, echilibrul intre factorii agresivi si organism, intrucat in conditiile in care agresiunea este foarte mare asupra organismului, aceasta incepe sa scada si se creeaza dezechilibre in ce priveste capacitatea de aparare a organismului ceea ce duce, in cele din urma, la boala, a explicat dr. Rodica Tanasescu.
    Aceasta imunitate este scazuta si atunci apar o serie de afectiuni, de pilda gripa- o boala infectioasa foarte contagioasa produsa de virusii gripali de tip A, B si C.
    Acesti virusi isi modifica tulpinile si dintre toate trei, tulpinile B si C sunt specifice omului, iar cele de tip A mai au si trimitere de la pasare la om.    
     Ea a adaugat ca racelile sunt provocate in 80% din cazuri de alti virusi, si nu de gripa, ci de raceala. Oamenii spun ca desi au facut vaccin antigripal, au racit totusi, a continuat dr. Rodica Tanasescu, subliniind ca aceste raceli nu au nicio legatura cu gripa in sine.     
    Ele nu sunt foarte severe, guturaiul se manifesta cel mai frecvent.
    Anual, fiecare dintre noi este supus in medie la patru raceli, viroze respiratorii fara sa fie gripa, a mentionat dr. Rodica Tanasescu. In ce-i priveste pe copii, batrani, persoanele institutionalizate in mod deosebit, acestia fac de sase-opt ori viroze respiratorii pe an, in medie.
    In aceste situatii, viata este grav afectata si este bine ca organismul sa fie ajutat. El poate fi ajutat prin diversi suplimenti care vin sa ajute la cresterea capacitatii de aparare a organismului.
    Dr. Rodica Tanasescu a facut referire la faptul ca radicalii liberi au un rol foarte mare in  ce priveste buna aparare a organismului, daca sunt in echilibru. Daca sunt in cantitati prea mari apare stresul ofilativ si acest lucru este determinat si de poluarea foarte mare din zilele noastre.
    In aceasta situatie este de preferat sa ajutam organismul si se apeleaza la antioxidanti de tipul vitaminei C, zinc, betaglucon sau alti antioxidanti.
    Valmark a lansat un supliment natural in sprijinul apararii organismului- Imunoactiv. El  contine betaglucon, zinc, vitamina C si bioflavonide care au un rol important in ce priveste sistemul de aparare a organismului uman, cele patru substante fiind esentiale in acest sens, a subliniat doctor Rodica Tanasescu.
    Ea a mentionat ca se pot lua cate doua tablete doua ori pe zi timp de o luna, dupa care se face o pauza si iarasi se reia, de preferinta inainte de a incepe perioada racelilor, din octombrie, in acest fel facandu-se o preventie impotriva eventualelor raceli.
     El poate fi luat din octombrie si pana in primavara, cand organismele sunt iarasi predispuse la raceli.
    In ce-i priveste pe copii, acestia nu pot lua decat dupa varsta de trei ani, intrucat minimartienii imunoactivi sunt sub forma unor tablete mestecabile si este indicat sa ia dupa aceasta varsta pentru ca sa le poata mesteca.
    Dr. Rodica Tanasescu a explicat ca avem o imunitate naturala care este data de laptele matern si ceea ce primeste copilul prin placenta de la mama, si imunitatea pe care o capatam cu ajutorul vaccinurilor, imunitate nespecifica pe care o dezvoltam cu nutrienti care se adauga in conditiile in care scade capacitatea de aparare a organismului.
     Pe langa acestea mai exista si imunitatea dobandita, pe care organismul si-o face de-a lungul vietii sale.
    Dr. Rodica Tanasescu a subliniat necesitatea pastrarii imunitatii organismului, iar in perioadele in care apar agresiuni e bine ca organismul sa fie ajutat.
Sursa: Rompres, Vizualizari 3279
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.