Spray nazal pentru tratarea tahicardiei paroxistice supraventriculare

©

Autor:

Spray nazal pentru tratarea tahicardiei paroxistice supraventriculare
Studiul NODE-303, realizat pe 1.116 pacienți în diverse locații din America de Nord și de Sud, a evaluat siguranța și eficacitatea etripamilului, un spray nazal non-dihidropiridinic ca blocant al canalelor de calciu, pentru tratamentul autoadministrat al episoadelor recurente de tahicardie paroxistică supraventriculară (TPSV). Etripamilul a fost administrat fără supraveghere medicală directă și fără o doză de testare inițială, reflectând condiții reale de utilizare.
Pacienții cu tahicardie paroxistică supraventriculară experimentează ritmuri cardiace rapide și neobișnuite datorate activității electrice anormale în camerele superioare ale inimii. Tratamentele tradiționale pot necesita spitalizare și proceduri invazive, cum ar fi ablația cardiacă. Însă, etripamilul oferă o alternativă rapidă și eficientă, reducând necesitatea vizitelor de urgență și spitalizărilor.

Rezultatele studiului au arătat că etripamilul este eficace în controlul tahicardiei paroxistice supraventriculare, cu o rată de conversie la ritm sinusal de aproximativ 70% în 60 de minute după administrare, și un timp mediu până la conversie de 17 minute. Majoritatea efectelor adverse au fost ușoare până la moderate, localizate la nivelul nasului, și au scăzut în frecvență cu utilizarea repetată. Acestea includeau disconfort nazal, congestie, rinoree și epistaxis.

Acest studiu subliniază potențialul etripamilului de a fi utilizat în siguranță într-un cadru nesupervizat medical pentru gestionarea episoadelor recurente de TPSV, oferind o soluție rapidă și eficientă pentru pacienții care experimentează aceste condiții în mod frecvent. Astfel, etripamilul se profilează ca o opțiune terapeutică promițătoare pentru reducerea impactului tahicardiei paroxistice supraventriculare asupra calității vieții pacienților.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 17-04-2024 | creare: 17-04-2024 | Vizite: 136
Bibliografie
Nasal spray safely treats recurrent abnormal heart rhythms, clinical trial suggests, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/04/240409152324.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum