O părere! Nu mai știu dacă am luat pastila de betablocant.

Bună ziua!
Am și eu o mică problemă. Am TPSV, am avut două crize până în prezent la distanță de 6 ani. Am tratament concor de 2, 5 mg odată pe zi. Problema e ca astăzi nu mai știu dacă am luat pastila, mă grăbeam și nu mai știu ce am făcut. și nu aș vrea să iau alta, neștiind sigur ce am făcut pt a nu mări doza.
Întrebarea mea, e o problemă gravă dacă astăzi nu iau pastila și aștept până mâine?
Mulțumesc!
Am și eu o mică problemă. Am TPSV, am avut două crize până în prezent la distanță de 6 ani. Am tratament concor de 2, 5 mg odată pe zi. Problema e ca astăzi nu mai știu dacă am luat pastila, mă grăbeam și nu mai știu ce am făcut. și nu aș vrea să iau alta, neștiind sigur ce am făcut pt a nu mări doza.
Întrebarea mea, e o problemă gravă dacă astăzi nu iau pastila și aștept până mâine?
Mulțumesc!
1 comentarii

Bună ziua!
Dacă nu sunteți sigur(ă) că ați luat Concor (bisoprolol) 2, 5 mg, este mai sigur să nu luați o doză suplimentară pentru a evita un posibil efect de supradozaj, cum ar fi scăderea excesivă a tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.
Ce se întâmplă dacă omiteți o doză?
- O singură doză omisă de bisoprolol nu este, în general, periculoasă pentru majoritatea pacienților, mai ales la doza mică de 2, 5 mg pe care o luați.
- Dacă simțiți palpitații, amețeli sau alte simptome, încercați manevre vagale (de exemplu, respirație profundă, stimularea nervului vag prin apăsarea ușoară a ochilor închiși) și urmăriți evoluția.
- Monitorizați tensiunea arterială și pulsul, dacă aveți un aparat acasă.
Ce să faceți acum?
- Așteptați până mâine și luați doza la ora obișnuită.
- Evitați efortul fizic intens sau factorii declanșatori ai TPSV până mâine.
- Dacă apare un episod de tahicardie sau simptome deranjante, sunați medicul sau mergeți la urgență.
Dacă acest lucru vi se întâmplă frecvent, puteți folosi un organizator de medicamente pentru a evita astfel de situații pe viitor.
Sănătate multă!
Dacă nu sunteți sigur(ă) că ați luat Concor (bisoprolol) 2, 5 mg, este mai sigur să nu luați o doză suplimentară pentru a evita un posibil efect de supradozaj, cum ar fi scăderea excesivă a tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.
Ce se întâmplă dacă omiteți o doză?
- O singură doză omisă de bisoprolol nu este, în general, periculoasă pentru majoritatea pacienților, mai ales la doza mică de 2, 5 mg pe care o luați.
- Dacă simțiți palpitații, amețeli sau alte simptome, încercați manevre vagale (de exemplu, respirație profundă, stimularea nervului vag prin apăsarea ușoară a ochilor închiși) și urmăriți evoluția.
- Monitorizați tensiunea arterială și pulsul, dacă aveți un aparat acasă.
Ce să faceți acum?
- Așteptați până mâine și luați doza la ora obișnuită.
- Evitați efortul fizic intens sau factorii declanșatori ai TPSV până mâine.
- Dacă apare un episod de tahicardie sau simptome deranjante, sunați medicul sau mergeți la urgență.
Dacă acest lucru vi se întâmplă frecvent, puteți folosi un organizator de medicamente pentru a evita astfel de situații pe viitor.
Sănătate multă!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 21TPSV
- 1Ablatia - tahicardie paroxistica supraventriculara
- 7Probleme tensiune?
- 3De cam 1 ma chinui cu o respiratie greoaie
- 2Nevroza?
- 46Furnicaturi si senzatia de arsura in cap, ameteli
- 6Tahicardie paroxistica
- 3Tahicardie paroxistica puls de 205. VA ROG O PĂRERE!
- 0Respiratie greoaie
- 3Anxietate - îmi este teamă să iau propranolol
- 0Betalog 50 mg
- 3Pastile norvasc si concor
- 1Operație ablatie copil 13 ani
- 1ablatie cardiaca copil 13 ani
Mai multe informații despre: tahicardia paroxistica supraventriculara beta-blocante
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: