O părere! Nu mai știu dacă am luat pastila de betablocant.

12-03-2025
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Bună ziua!

Am și eu o mică problemă. Am TPSV, am avut două crize până în prezent la distanță de 6 ani. Am tratament concor de 2, 5 mg odată pe zi. Problema e ca astăzi nu mai știu dacă am luat pastila, mă grăbeam și nu mai știu ce am făcut. și nu aș vrea să iau alta, neștiind sigur ce am făcut pt a nu mări doza.

Întrebarea mea, e o problemă gravă dacă astăzi nu iau pastila și aștept până mâine?

Mulțumesc!
1 comentarii
0
12-03-2025, ora 11:10
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!

Dacă nu sunteți sigur(ă) că ați luat Concor (bisoprolol) 2, 5 mg, este mai sigur să nu luați o doză suplimentară pentru a evita un posibil efect de supradozaj, cum ar fi scăderea excesivă a tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.

Ce se întâmplă dacă omiteți o doză?
- O singură doză omisă de bisoprolol nu este, în general, periculoasă pentru majoritatea pacienților, mai ales la doza mică de 2, 5 mg pe care o luați.
- Dacă simțiți palpitații, amețeli sau alte simptome, încercați manevre vagale (de exemplu, respirație profundă, stimularea nervului vag prin apăsarea ușoară a ochilor închiși) și urmăriți evoluția.
- Monitorizați tensiunea arterială și pulsul, dacă aveți un aparat acasă.

Ce să faceți acum?
- Așteptați până mâine și luați doza la ora obișnuită.
- Evitați efortul fizic intens sau factorii declanșatori ai TPSV până mâine.
- Dacă apare un episod de tahicardie sau simptome deranjante, sunați medicul sau mergeți la urgență.

Dacă acest lucru vi se întâmplă frecvent, puteți folosi un organizator de medicamente pentru a evita astfel de situații pe viitor.

Sănătate multă!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: