Strângere de fonduri: Institutul Clinic Fundeni are nevoie de 175.000 de lei pentru construcția unui triaj extern SARS-CoV-2

Data publicării: 02-04-2020

Asociaţia Balcanică de Acces Vascular (BAVA) a lansat o campanie de strângere de fonduri în beneficiul Institutului Clinic Fundeni, pentru prevenirea și combaterea infectării cu SARS-CoV-2 a pacienților și cadrelor medicale.

Având în vedere riscurile majore de contaminare, pentru ca activitatea spitalului să se poată derula în condiții de siguranță atât pentru pacienți, cât și pentru medici, este absolut necesară realizarea unor circuite noi de triaj și izolare, în exteriorul clădirii.

„Soluția rapidă și eficace este achiziționarea unor sisteme modulabile alcătuite din containere specializate. O configurație de bază, din 5 containere, este dotată cu grup sanitar, convectoare și spații de vestiar, servind ca spațiu-tampon pentru trierea și izolarea unui număr de pacienți, până la confirmarea testării SARS-CoV-2”, a declarat prof. dr. Dana Tomescu, președintele Asociației BAVA, șef clinică ATI 3 la Institutul Clinic Fundeni și membru în Comitetul reprezentanților zonali pe specialitatea anestezie și terapie intensivă din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, în contextul pandemiei SARS-CoV-2.

O altă destinație a fondurilor este achiziția a două soluții de transport electric în incinta spitalului, pentru probele recoltate și pacienți, precum și de echipamente de protecție, sisteme de sterilizare și dezinfecție necesare desfășurării în siguranță a actului medical.

Suma minimă pentru realizarea acestei infrastructuri este de 175.000 de lei (circa 36.000 de euro).

Institutul Clinic Fundeni are un rol important în sistemul medical românesc deoarece aici se desfășoară programele naționale de transplant de organe solide și de transplant de celule, precum și proceduri medicale unice în România ce tratează o extensivă patologie oncologică (inclusiv pediatrică) și trebuie protejat de o eventuală contaminare cu SARS-CoV-2. Orice perturbare a actului medical pune în pericol o categorie de pacienți pentru care se fac eforturi financiare și profesionale deosebite.

Persoanele juridice sau fizice care doresc să sprijine financiar acest proiect sunt rugate să acceseze www.bavainfo.org și să completeze formularul de sponsorizare.

  • Dr. Mihai Popescu, secretar BAVA, vă stă la dispoziție pentru orice nelămurire la telefon 0751075995 sau prin email: popescu.mihai1986@gmail.com.

  • Dr. Dana Tomescu, președinte BAVA, poate fi contactată pe explicații de specialitate privind necesitatea și urgența acestei investiții la telefon 0722300288.

Vă mulțumim!
Sursa: Stratagents, 02-04-2020, Vizualizari 339
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.