Cercetările evidențiază impactul tulburărilor de alimentație asupra stării de sănătate

©

Autor:

Cercetările evidențiază impactul tulburărilor de alimentație asupra stării de sănătate
Un studiu recent efectuat de cercetătorii britanici de la Universitatea Anglia Ruskin (ARU), în colaborare cu Centrul de Cercetare Biomedicală al Universității Cambridge, scoate în evidență o legătură semnificativă între tulburările alimentare și multimorbiditatea fizică, oferind astfel noi perspective asupra riscurilor de sănătate la care se expun persoanele cu astfel de condiții.
Pentru a explora această relație complexă, cercetătorii au analizat date provenite de la 7.403 adulți din Marea Britanie. Aceștia au fost întrebați despre 20 de afecțiuni fizice, de la cancer și diabet până la probleme digestive și cardiovasculare. Factorii influențatori incluși în analiză au fost dependența de alcool, insomniile, fumatul, stresul perceput, obezitatea și faptul de a fi subponderal.

Rezultatele indică faptul că 6,4% dintre respondenți prezintă simptome de posibile tulburări alimentare și că aceștia sunt de 2,11 ori mai predispuși să raporteze multimorbiditate fizică, adică prezența a două sau mai multe condiții de sănătate în același timp. Anxietatea a fost identificată ca fiind factorul dominant în relația dintre tulburările alimentare și multimorbiditatea fizică, alături de insomnie, stresul perceput și depresia.

Aceste descoperiri au implicații majore în domeniul sănătății publice, subliniind necesitatea de a aprofunda cercetarea pentru a înțelege mecanismele care stau la baza acestei legături. Pe termen lung, rezultatele ar putea contribui la elaborarea de strategii care să reducă incidența multimorbidității în rândul persoanelor cu tulburări alimentare prin abordarea factorilor influențatori.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 19-10-2023 | creare: 19-10-2023 | Vizite: 216
Bibliografie
Study reveals health impact of eating disorders, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/10/231017123441.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modularea microbiotei intestinale ar putea reprezenta o modalitate eficientă de tratare a tulburărilor de alimentație
  • Revizuirea celor mai recent identificate tulburări de alimentație
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum