Recorduri absolute ale consumului de substanțe halucinogene în rândul tinerilor în anul 2021

©

Autor:

Recorduri absolute ale consumului de substanțe halucinogene în rândul tinerilor în anul 2021
Consumul de canabis și alte substanțe halucinogene a atins valori istorice în anul 2021 în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 19 și 30 de ani, potrivit studiului Monitoring the Future (MTF). Ratele de utilizare ale canabisului, deși au cunoscut o scădere odată cu începerea pandemiei COVID-19, au revenit în anul precedent la nivelurile de dinainte de pandemie. Potrivit studiului, alcoolul a rămas cea mai utilizată substanță în rândul tinerilor, deși consumul de alcool a scăzut în ultimul deceniu.
Studiul MFT, demarat la începutul anului 1975, a analizat în fiecare an comportamentele și atitudinile legate de consumul substanțelor cu efecte halucinogene în rândul adolescenților. O parte din cohorta de studiu a fost urmărită până la vârsta adultă, pentru a urmări evoluția consumului de droguri. Participanții la studiu au sarcina de a raporta comportamentele personale legate de consumul de droguri în mai multe perioade de timp (în ultimele 30 de zile, în ultimul an și pe toată viața).

Datele din sondajul efectuat în anul precedent arată că nivelul de consum de cannabis a atins cele mai înalte niveluri înregistrate vreodată în toate perioadele de timp raportate, de când tendințele cu privire la consumul de cannabis au fost monitorizate pentru prima dată. Proporțional, 43% dintre participanții la studiu au raportat că au fumat marijuana în 2021. Consumul substanțelor halucinogene (precum LSD sau ecstasy), care a crescut brusc în anul 2020, a atins un record în anul 2021, când 8% dintre adulții tineri au raportat că au utilizat astfel de substanțe.

În ceea ce privește consumul de alcool, raportul arată o creștere a consumului excesiv de alcool în anul 2021, după ce anterior cifrele erau în scădere, pe fondul pandemiei. Deși în continuare la nivel înalt, consumul de alcool a scăzut în ultimii zece ani, tendința fiind însă variabilă de la un an la altul. În 2021, aproximativ 66% dintre participanți au declarat că au consumat alcool în ultima lună, în timp ce, în anul 2016, proporția a fost de 70%.

sursa: News Medical

Data actualizare: 31-08-2022 | creare: 31-08-2022 | Vizite: 249
Bibliografie
Marijuana and hallucinogen use by young adults reached historic highs in 2021, link: https://www.news-medical.net/news/20220822/Marijuana-and-hallucinogen-use-by-young-adults-reached-historic-highs-in-2021.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum modulează cafeaua metabolismul canabinoid și efectele asupra sănătății
  • Noi atenționări privind utilizarea de produse comestibile cu canabis
  • Tăria canabisului crește în ultima jumătate de secol
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum