Studiu: 32% dintre adulții cu COVID-19 au dezvoltat o altă afecțiune în lunile care au succedat infecția

©

Autor:

Studiu: 32% dintre adulții cu COVID-19 au dezvoltat o altă afecțiune în lunile care au succedat infecția
Aproape o treime dintre adulții în vârstă infectați cu virusul SARS-CoV-2 în 2020 au dezvoltat cel puțin o nouă afecțiune care a necesitat îngrijiri medicale în lunile de după infecția inițială, cu 11% mai mulți decât cei care nu au avut COVID-19, constată un publicat în jurnalul The BMJ.
Odată cu declararea pandemiei COVID-19, numeroase studii au fost demarate pentru a examina frecvența și severitatea sechelelor după infectarea cu SARS-CoV-2, dar puține au descris riscul excesiv de apariție a unor noi afecțiuni declanșate de infecție la adulții în vârstă. Pentru a rezolva lacunele de informație, cercetătorii americani au folosit înregistrările planului de asigurări de sănătate pentru a identifica peste 133. 000 de persoane în vârstă de minimum 65 de ani care au fost diagnosticate cu COVID-19 înainte de 1 aprilie 2020.

Indivizii confirmați cu o infecție și incluși în cercetare au fost comparați cu două grupuri de adulți fără COVID-19, ale căror informații de sănătate au fost colectate în 2020 și 2019 și cu un grup, de asemenea fără COVID-19, diagnosticați însă cu boală virală a tractului respirator inferior. Cercetătorii au înregistrat orice afecțiune persistentă sau nouă care a apărut la 21 de zile după un diagnostic de COVID-19 (perioada post-acută) și au calculat excesul de risc pentru afecțiunile declanșate de COVID-19 pe parcursul mai multor luni, în funcție de vârstă, rasă, sex și dacă pacienții au fost internați în spital.

Rezultatele arată că, dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 în 2020, 32% au solicitat asistență medicală în perioada post-acută pentru una sau mai multe afecțiuni noi sau persistente. Comparativ cu grupul de comparație din 2020, pacienții cu COVID-19 au avut un risc crescut de a dezvolta o serie de afecțiuni, inclusiv insuficiență respiratorie, hipertensiune arterială și o tulburare de sănătate mintală. Constatările au fost similare și pentru grupul de comparație din 2019. În schimb, în comparație cu grupul cu boli virale ale tractului respirator inferior, numai insuficiența respiratorie, demența și oboseala au fost mai prezente la persoanele cu COVID-19, riscul fiind asemănător.

sursa: News Medical

Data actualizare: 14-02-2022 | creare: 14-02-2022 | Vizite: 308
Bibliografie
Study: Almost a third of older adults infected with covid-19 develop new conditions, link: https://www.news-medical.net/news/20220210/Study-Almost-a-third-of-older-adults-infected-with-covid-19-develop-new-conditions.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  •