Melatonina ar putea fi un tratament posibil pentru COVID-19

©

Autor:

Melatonina ar putea fi un tratament posibil pentru COVID-19
Potrivit unui nou studiu, melatonina ar putea reprezenta o opțiune de tratament împotriva COVID-19. Melatonina este un hormon ce reglează ciclul somn-veghe, fiind frecvent utilizată ca somnifer și se poate elibera fără prescripție medicală.
Rezultatele au fost publicate în PLOS Biology.

Pe măsură ce infecția cu noul coronavirus se răspândește pe glob, cea mai eficientă și ieftină metodă de tratare sau prevenție a infecției cu SARS-CoV-2 continuă să fie medicamentele deja aprobate de Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA), utilizate în alte scopuri. O platformă bazată pe inteligență artificială a raportat melatonina ca fiind un potențial candidat pentru tratarea COVID-19.

Conform rezultatelor, administrarea melatoninei s-a asociat cu o scădere de aproximativ 30% a probabilității de test pozitiv pentru SARS-CoV-2, după ajustarea în funcție de rasă, vârstă, fumat și comorbidități. La populația afro-americană, acest procent a crescut de la 30% la 52%.

Studiul nu sugerează că persoanele ar trebui să înceapă administrarea de melatonină fără consultul medicului. Sunt esențiale studii observaționale la scară largă, precum și studii randomizate controlate care să susțină beneficiile clinice ale melatoninei la pacienții cu COVID-19.

Pentru studiu, cercetătorii au încercat să identifice manifestările clinice și patologiile comune între COVID-19 și alte boli. Ei au studiat asemănarea dintre genele sau proteinele gazdei și cele asociate cu 64 alte boli (cancer, boli autominue, boli cardiovasculare, metabolice, neurologice, pulmonare). O asemănare importantă însemna o posibilitate crescută de asociere între boli.

Spre exemplu, potrivit rezultatelor, proteinele asociate cu sindromul de detresă respiratorie și sepsis erau intens conectate cu mai multe proteine ale SARS-CoV-2. Sindromul de detresă respiratorie și sepsisul sunt principalele două cauze de deces la pacienții cu forme severe de COVID-19. Astfel, studiul sugerează că un medicament deja aprobat de FDA pentru tratarea acestor patologii pulmonare ar putea fi util și în tratarea infecției cu SARS-CoV-2.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că anumite proteine din bolile autoimune (bolile inflamatorii intestinale), pulmonare (fibroză pulmonară, boală pulmonară obstructivă cronică) și neurologice (depresia, ADHD) se aseamănă cu proteinele sau genele SARS-CoV-2. Ei au identificat 34 de medicamente care ar putea fi administrate și împotriva COVID-19, printre care și melatonina.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 17-11-2020 | creare: 17-11-2020 | Vizite: 1782
Bibliografie
Researchers use 'big data' approach to identify melatonin as possible COVID-19 treatment: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/11/201109152223.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul cu melatonină este eficient în insomnie?
  • Combinația lopinavir-ritonavir (Kaletra) nu aduce beneficii în plus față de terapia standard în formele severe de COVID-19
  • Studii clinice privind potențiale terapii în lupta împotriva COVID-19
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum