Sugarii sunt frecvent hrăniți cu lapte nerecomandat lor, arată un studiu

©

Autor:

Sugarii sunt frecvent hrăniți cu lapte nerecomandat lor, arată un studiu
Mai mult de o treime dintre îngrijitorii sugarilor din SUA au raportat că au oferit cel puțin un tip de lapte nerecomandat bebelușului aflat în îngrijire în ultima lună, arată un studiu publicat în revista Elsevier. De asemenea, majoritatea îngrijitorilor nu au urmat recomandările experților pentru a furniza numai lapte de vacă copiilor.
Pentru a evalua prevalența furnizării de lactate nerecomandate (de exemplu, lapte pentru copii mici și lapte vegetal) în locul și în plus față de produsele recomandate pe bază de lapte pentru sugari (cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 luni), sugari în tranziție (12 luni) și copii mici (cu vârste între 13-36 luni), cercetătorii au studiat îngrijitorii primari din SUA.

„Am explorat furnizarea de produse lactate recomandate și nerecomandate sugarilor și copiilor mici, așa că ne-am uitat la formulele pentru sugari, laptele pentru bebeluși, laptele de vacă și laptele care nu sunt lactate. De asemenea, am dorit să găsim orice factori sociodemografici care ar putea fi asociați cu tipurile de lapte oferite de îngrijitori de diverse medii”, a declarat autorul studiului, Maria J. Romo-Palafox, de la Departamentul de Nutriție și Dietetică din cadrul Universității Saint Louis.

Aproximativ două treimi dintre îngrijitori au raportat că servesc tipurile de lapte recomandate de experți pentru bebelușul sau copilul lor mic. Cu toate acestea, mai mult de o treime dintre îngrijitorii sugarilor chestionați au raportat că au servit cel puțin un tip de lapte nerecomandat bebelușului lor în ultima lună, inclusiv lapte pentru copii mici și majoritatea au raportat că le-au oferit zilnic. În plus, majoritatea îngrijitorilor pentru copii mici nu au urmat recomandările experților pentru a furniza numai lapte de vacă copiilor lor și au avut tendința de a oferi tipuri de lapte nerecomandate - formulă pentru sugari cel mai adesea, urmată de lapte pentru copii mici și lapte vegetal - în plus față de cele recomandate tipuri de lapte.

Cercetătorii au descoperit că factori precum vârsta copilului, venitul gospodăriei, fondul rasial și etnic al îngrijitorului și afirmațiile de marketing ale produsului au fost asociate cu tipul de lapte pe care l-au primit copiii. Rezultatele studiului indică o oportunitate pentru lansarea unor campanii de educație publică și oferirea de îndrumări suplimentare din partea furnizorilor de asistență medicală, în special în ceea ce privește potențialele deficiențe nutritive, deshidratare și subnutriție la furnizarea de lapte de vacă sau lapte de plante sugarilor și înlocuirea laptelui matern.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 12-08-2021 | creare: 12-08-2021 | Vizite: 673
Bibliografie
Non-recommended milk being provided to young children, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210806104408.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum