Suplimentele de GlyNAC, un antioxidant natural, îmbunătățesc sănătatea generală a persoanelor vârstnice

©

Autor:

Suplimentele de GlyNAC, un antioxidant natural, îmbunătățesc sănătatea generală a persoanelor vârstnice

GlyNAC, o combinație de precursori ai glutationului, un antioxidant natural, a îmbunătățit multe defecte asociate vârstei la oamenii mai în vârstă, sporind puterea musculară și cunoașterea, conform concluziilor unui studiu clinic pilot efectuat de cercetători la Colegiul de Medicină Baylor.
Publicat în revista Clinical and Translational Medicine, studiul arată că oamenii în vârstă care iau GlyNAC timp de 24 de săptămâni prezintă îmbunătățiri în multe defecte caracteristice ale îmbătrânirii. Beneficiile au scăzut după oprirea suplimentării timp de 12 săptămâni.

Populația mondială a oamenilor în vârstă crește rapid și odată cu aceasta se înregistrează și o creștere a multor boli asociate vârstei. Pentru a înțelege ce cauzează îmbătrânirea nesănătoasă, cercetările științifice au identificat nouă defecte distincte despre care se crede că contribuie la procesul de îmbătrânire. Se crede că prin corectarea acestor caracteristici de îmbătrânire ar putea fi îmbunătățite sau inversate multe tulburări asociate vârstei înaintate.

„Există o înțelegere limitată a motivului pentru care aceste defecte apar la oamenii mai în vârstă, iar intervențiile eficiente pentru a inversa defectele sunt limitate sau lipsesc în prezent”, a declarat autorul studiului, medicul endocrinolog Rajagopal Sekhar, profesor asociat de medicină în secția de endocrinologie, diabet și metabolism la Colegiul de Medicină Baylor. Studiile efectuate pe animale au arătat că restabilirea nivelurilor de glutation, prin furnizarea GlyNAC, inversează deficitul de glutation, reduce stresul oxidativ și restabilește complet funcția mitocondrială la șoarecii în vârstă.

 

În lucrările anterioare, cercetătorii au arătat că pacienții cu HIV care au primit suplimente de GlyNAC au prezentat îmbunătățiri în ceea ce privește deficite asociate cu îmbătrânirea prematură, observate de regulă la acei pacienți. Rezultatele studiului actual sunt unele încurajatoare, deoarece arată că prin suplimentarea cu GlyNAC timp de 24 de săptămâni pot fi ameliorate patru dintre cele nouă defecte caracteristice îmbătrânirii.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 31-03-2021 | creare: 31-03-2021 | Vizite: 535
Bibliografie
GlyNAC improves multiple defects in aging to boost strength and cognition in older humans, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/03/210329122746.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: