Asocierea dintre durerile de genunchi și depresie (Studiu)

©

Autor:

Asocierea dintre durerile de genunchi și depresie (Studiu)
Conform unui studiu realizat de către Societatea Americană de Geriatrie, durerile de genunchi, mai ales din cauza osteoartritei, pot influența riscul de depresie.

Osteoartrita apare când articulațiile devin umflate, de obicei deoarece cartilajul de protecție și alte țesuturi care căptușesc articulațiile ca genunchiul devin afectate și uzate în timp. Durerea de genunchi din cauza osteoartritei poate fi dificil de suportat, afectează calitatea vieții și poate duce la depresie, conform cercetărilor.

Citește mai multe depre osteoartrită.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Journal of the American Geriatrics Society.

Cercetătorii au examinat date medicale de la 573 persoane de peste 65 de ani ce au participat la Studiul Kurabuchi, o privire de ansamblu asupra stării de sănătate a adulților din Japonia.

La inițierea studiului (2005-2006), niciun participant nu prezenta simptome de depresie. Doi ani mai târziu, aceștia au fost supuși unor chestionare privind evaluarea gradului de durere la nivelul genunchilor și evaluarea simptomelor depresive. Aproape 12% dintre participanți au dezvoltat simptome depresive. Cei care prezentau dureri de genunchi mai ales noaptea sau la schimbările de poziție, erau mai predispuși la astfel de simptome.

Acest subiect mai necesită cercetări aprofundate pentru a se putea stabili concret o relație tip cauză efect, dar constituie un element de plecare în acest sens.

Află tot ce trebuie să știi despre depresie.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 22-01-2019 | creare: 27-03-2018 | Vizite: 1490
Bibliografie
Is knee pain linked to depression?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180323121750.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  •