Suplimentul GlyNAC poate îmbunătăți sănătatea creierului și funcțiile cognitive la persoanele în vârstă

©

Autor:

Suplimentul GlyNAC poate îmbunătăți sănătatea creierului și funcțiile cognitive la persoanele în vârstă
Un studiu publicat în jurnalul Antioxidants sugerează că suplimentele cu GlyNAC pot îmbunătăți sănătatea creierului și funcțiile cognitive la persoanele în vârstă.
GlyNAC (N-acetylcysteine glycinate) este un compus format din N-acetil-L-cisteină (NAC) și glicină, două aminoacizi cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Acesta este un antioxidant endogen, ceea ce înseamnă că este produs de organismul nostru, dar poate fi, de asemenea, obținut prin administrarea de suplimente alimentare.

În cadrul studiului, cercetătorii au folosit trei grupuri de șoareci, două dintre ele fiind îmbătrânite natural până la vârsta de 90 de săptămâni, ceea ce echivalează cu vârsta de 70 de ani, în cazul oamenilor. Cercetătorii au evaluat abilitățile cognitive ale șoarecilor din ambele grupuri, pentru ca apoi unul dintre grupuri să primească o dietă suplimentată cu GlyNAC, în timp ce grupul celălalt și-a continuat dieta obișnuită.

După opt săptămâni, abilitățile cognitive ale rozătoarelor au fost evaluate din nou. Rezultatele au arătat că șoarecii care au primit suplimente cu GlyNAC au avut abilități cognitive mai bune și mai puține defecte asociate cu îmbătrânirea creierului. Rezultatele actuale ar putea fi utile pentru dezvoltarea unor terapii pentru îmbunătățirea sănătății creierului și a funcțiilor cognitive la persoanele în vârstă, sugerează autorii.

Rezultatele sunt în concordanță cu un studiu pilot anterior, efectuat însă pe oameni, care a arătat îmbunătățiri în abilitățile cognitive la adulții în vârstă după administrarea de GlyNAC.

sursa: News Medical
foto: Baylor College of Medicine News

Data actualizare: 09-05-2023 | creare: 09-05-2023 | Vizite: 249
Bibliografie
GlyNAC supplementation plays beneficial role in promoting brain health and cognitive function in agingGlyNAC supplementation plays beneficial role in promoting brain health and cognitive function in a, link: https://www.news-medical.net/news/20230505/GlyNAC-supplementation-plays-beneficial-role-in-promoting-brain-health-and-cognitive-function-in-aging.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: