Telepatia sau comunicarea creier-creier prin intermediul Internetului

©

Autor:

Telepatia sau comunicarea creier-creier prin  intermediul Internetului
Telepatia este procesul de transmitere a gândurilor la distanță, de la o persoană la alta, și este intens studiată în ultima perioadă. O cercetare din 2014 a validat științific comunicarea creier-creier.
Neurocercetătorul Carlos Grau de la Universitatea din Barcelona și echipa sa de cercetare au dezvoltat un sistem prin care semnalele preluate cu ajutorul unui electroencefalograf (EEG) de la subiecți din India să fie trasmise prin Internet ca mesaje către alți subiecți din Franța, prin intermediul sistemelor de stimulare magnetică transcraniană (TMS).

Interfețele creier-computer au fost punctul de pornire pentru aceste sisteme de comunicare creier-creier (hiperinteracțiune).

Dispozitivele de stimulare magnetică transcraniană (TMS) asistate robotic și neinvazive au fost utilizate pentru a trata anxietatea sau depresia, stimulează electric activitatea neuronală din creier prin intacțiunea la nivelul scalpului a câmpurilor magnetice puternice.

În cadrul acestui experiment, stimulatorarele au fost plasate la nivelul cortexul occipital (vizual) din creier, emițând un impuls perceput ca luminos, numit fosfen, prin activarea neuronală din cortexul vizual.

Subiecții din India au generat semnale EEG transformate ulterior în cod binar 1 sau 0, în timp ce gândeau o acțiune. Semnalele EEG au fost transformate în informație binară cu ajutorul unei platforme speciale. Codul 1 era generat când subiecții își imaginau că mișcau o mână, în timp ce 0 era produs când își imaginau că mișcă un picior.

Codul binar era ulterior transmis prin email din India în Franța unde doi subiecți erau conectați la sistemele de stimulare magnetică transcraniană plasate pe scalp. În funcție de codul binar, se transmiteau gânduri diferite. Dacă era transmis 1, un fosfen era perceput (senzație de lumină/strălucire la nivel ocular periferic), în timp ce 0 nu producea acest efect.

Cercetătorii sunt de părere că în viitorul apropiat computerele vor putea interacționa direct cu creierul uman într-o manieră fluentă, pentru a susține comunicarea creier-computer și creier-creier.

Sursa: Psychology Today

Data actualizare: 23-03-2018 | creare: 23-03-2018 | Vizite: 1674
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ținutul de mână poate reduce senzația de durere din corp
  • Rolul individual al neuronilor în bolile neurodegenerative
  • Stimularea cerebrală profundă la bolnavii cu Parkinson ar putea afecta abilitatea de a înota
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum