Stimularea nervoasă ar putea fi eficientă împotriva oboselii din scleroza multiplă

©

Autor:

Stimularea nervoasă ar putea fi eficientă împotriva oboselii din scleroza multiplă
Un studiu recent arată că stimularea magnetică transcraniană profundă ar putea reduce simptomele de oboseală în cazul persoanelor cu scleroză multiplă.

Aproximativ 90% dintre pacienții cu scleroză multiplă se confruntă cu stări severe de oboseală, care pot avea un impact negativ puternic asupra calității vieții și vieții sociale a pacienților. Opțiunile de tratament sunt limitate și eficiența lor nu este dovedită cu exactitate; de cealaltă parte, stimularea magnetică transcraniană profundă a fost utilizată în diagnosticarea și tratarea unei verietăți de afecțiuni neurologice și psihistrice.

Echipa de cercetare din cadrul Centrului de Cercetare Clinică NeuroCure a arătat că stimularea magnetică transcraniană profundă cu ajutorul unei tehnologii ce permite stimularea craniană de 3 ori mai rapid decât tehnica standard, este capabilă de producerea unor îmbunătățiri semnificative împotriva simptomelor de oboseală accentată.

Severitatea simptomelor asociate sclerozei multiple a fost analizată și măsurată pe baza unui chestionar standard și prin Scala de Severitate a Oboselii (FSS). La studiu au participat 33 persoane care se confruntau cu oboseală din cauza sclerozei multiple, care au beneficiat de câte 3 sesiuni săptămânale de stimulare magnetică transcraniană profundă timp de 6 săptămâni; electrozii specifici au fost plasați la nivelul cutiei craniene, generând un câmp magnetic ce influențează activitatea nervoasă și circuitele neuronale ale creierului; un grup de control a primit tratament placebo.

Nu s-au observat efecte adverse, tehnica fiind bine tolerată și prezentând îmbunătățiri semnificative în reducerea simptomelor de oboseală.

Autorii studiului menționează că urmează cercetări aprofundate în acest sens, pe grupuri mai mari de participanți.

Susa: Neuroscience News

Data actualizare: 26-12-2018 | creare: 09-02-2018 | Vizite: 2202
Bibliografie
Deep Brain Stimulation May Help Those With Multiple Sclerosis
https://neurosciencenews.com/dtms-ms-8449/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stimularea magnetică transcraniană ar putea fi benefică pentru depresia rezistentă la tratament
  • Telepatia sau comunicarea creier-creier prin intermediul Internetului
  • Dieta Wahls scade oboseala la pacienții cu scleroză multiplă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum