Terapia cancerului: progresele înregistrate în ultimii ani, prezentate de cercetători

©

Autor:

Terapia cancerului: progresele înregistrate în ultimii ani, prezentate de cercetători
O lucrare publicată recent în jurnalul Cancer Cell oferă o imagine de ansamblu asupra celor mai recente tehnologii din oncologie, concentrându-se asupra modului în care tehnologiile viitorului vor putea fi integrate în tratamentul de mare precizie al cancerului.
Tumorile maligne se diferenţiază într-un mod semnificativ de la un individ la altul, chiar şi în situaţia în care îşi au originea în acelaşi organ sau ţesut. Oncologia de precizie, care se concentrează pe personalizarea tratamentelor, vizează întocmai acele caracteristici specifice ale unei tumori, pe care ulterior le încorporează în tratament. Oncologia de precizie este considerată, datorită potenţialului redus de complicaţii, tratamentul viitorului pentru cancer.

În cadrul lucrării actuale, cercetătorii au analizat tehnologiile dezvoltate pentru lupta împotriva cancerului, accentul fiind pus pe potenţialul lor de integrare în oncologia de precizie. Una dintre tehnologiile studiate, biopsia lichidă, o terapie recentă şi extrem de promiţătoare, poate oferi informaţii cu privire la tipul cancerului doar dintr-un test de sânge, nemaifiind necesare proceduri invazive, precum biopsii realizate sub anestezie. Potrivit cercetătorilor, potenţialul clinic al biopsiei lichide, cât şi al altor tehnologii recente, este unul foarte mare.

Din acest motiv, arată autorii, obiectivul tuturor clinicilor de oncologie moderne ar trebui să fie întocmai implementarea noilor tehnologii. Pentru a putea face asta, în continuare este necesară depăşirea unor obstacole, precum lipsa infrastructurii în clinici (din cauza volumului foarte mare de date care ar trebui analizate) sau lipsa unor aprobări de reglementare a tehnologiilor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-09-2022 | creare: 06-09-2022 | Vizite: 253
Bibliografie
Technological advances in cancer therapy, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/09/220901135802.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul medicinei alternative asupra supraviețuirii la pacienții cu cancer
  • STUDIU: Lisinopril și carvedilol ar putea preveni toxicitatea cardiovasculară la pacientele cu cancer mamar
  • Nanoroboți pentru distrugerea celulelor canceroase
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum