Terapii inovatoare, precum terapia prin muzică, pot ajuta la reducerea simptomelor asociate menopauzei
©
Autor: Domșa Dariana

Experiențele femeilor ajunse la menopauză nu sunt aceleași. Severitatea și frecvența simptomelor asociate menopauzei, precum bufeurile, tulburările de somn, dispoziția depresivă, uscăciunea vaginală, disfuncția sexuală și durerile articulare și musculare, pot varia semnificativ. Studii anterioare au analizat efectele unor tratamente alternative, cum ar fi hipnoza, terapiile cognitiv-comportamentale sau meditația, asupra simptomelor menopauzei.
Studiul actual este primul care a investigat efectele terapiei prin muzică asupra simptomelor menopauzei și asupra riscului de depresie la femeile aflate la menopauză. Pe baza rezultatelor studiului, cercetătorii au concluzionat că ascultarea muzicii poate scădea semnificativ scorurile depresiei și poate ajuta la reducerea simptomelor menopauzei la femeile aflate în postmenopauză (anii de după apariția menopauzei). Rezultatele sugerează că muzica ar putea fi folosită ca opțiune terapeutică nonfarmacologică în îngrijirea femeilor aflate la menopauză.
„Studiul nostru evidențiază efectul benefic potențial al unei intervenții ușor de implementat, cu costuri reduse, cu tehnologie redusă și cu risc scăzut, cum ar fi terapia prin muzică, pentru reducerea simptomelor menopauzei, în special simptomele de dispoziție. Deși sunt necesare cercetări suplimentare, pentru a confirma aceste constatări în populațiile de studiu mai mari, există puține dezavantaje în adăugarea terapiei prin muzică la armamentul nostru pentru gestionarea simptomelor menopauzei”, a declarat directorul medical al Societății Nord-Americane de Menopauză, Stephanie Faubion.
sursa: News Medical
Data actualizare: 28-01-2022 | creare: 28-01-2022 | Vizite: 496
Bibliografie
Music therapy can be an attractive option to manage menopause symptoms and depressed mood, link: https://www.news-medical.net/news/20220127/Music-therapy-can-be-an-attractive-option-to-manage-menopause-symptoms-and-depressed-mood.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Tratamentul depresiei: terapia convulsivă magnetică continuă, o alternativă la terapia electroconvulsivă
- Deficitul de vitamina D ar putea crește riscul de depresie
- Suplimentarea dietei cu Omega-3 a fost asociată cu reducerea depresiei (meta-analiză)
- COVID-19 poate crește riscul de afecțiuni psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Menopauza - sangerarii dese
- Menopauza si problemele ei
- De citeva luni am niste bufeuri puternice insotite de o transpiratie abundenta, e menopauza?
- Sarcina la menopauza
- Menopauza de un an
- Hipoglicemie sau Menopauza?
- Menopauza - există riscul de a rămâne însărcinată ?
- Menopauza - cum as putea atenua unele stari suparatoare?
- Menopauza... bufeurile sunt daunatoare inimii?