Tiroidectomie fără cicatrice, printr-un nou abord chirurgical

©

Autor:

Tiroidectomie fără cicatrice, printr-un nou abord chirurgical
O tehnică dezvoltată de chirurgii otorinolaringologi de la Louisiana State University Health Sciences Center New Orleans pare a avea același nivel de reușită ca operația clasică, doar că nu lasă în urmă o cicatrice inestetică la baza gâtului. În momentul în care a fost dezvoltat acest tip de operație, incizia avea loc după ureche (retroauricular), iar chirurgii folosau tehnologia modernă robotică și endoscopică. Prin urmare, tehnica era disponibilă doar în centrele cu echipament specializat.

Un nou studiu, condus de Prof. Dr. în otolaringologie Rohan Walvekar de la LSU Health New Orleans School of Medicine, a arătat că același abord retroauricular poate fi aplicat utilizând echipamente și tehnici standard. Astfel, tehnica devine disponibilă la scară largă. Studiul a apărut online, în publicația Indian Journal of Otolaryngology Head and Head & Neck Surgery.

„Oiectivul nostru a fost să elaborăm o abordare eficientă financiar și care să folosească tehnici și aptitudini chirurgicale standard, la care să aibă acces chirurgi bine pregătiți, dar care dispun de echipament specializat”, a spus Dr. Walvekar.

Medicii au urmărit 10 pacienți operați prin această tehnică, timp de 18 luni. Nu au fost înregistrate complicații majore și toți pacienții au fost mulțumiți de rezultat. Deși studiul a avut amploare mică, cercetările au dovedit fezabilitatea accesului de la distanță în operația de tiroidectomie, folosind tehnici chirurgicale standard.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 10-02-2017 | creare: 10-02-2017 | Vizite: 3566
Bibliografie
Approach removes thyroid gland with no neck scar or need for special equipment, link: https://medicalxpress.com/news/2017-02-approach-thyroid-gland-neck-scar.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum