Trăsăturile comportamentale contribuie la menținerea și progresia tulburărilor alimentare

©

Autor:

Trăsăturile comportamentale contribuie la menținerea și progresia tulburărilor alimentare

Comportamentele asociate tulburărilor de alimentație modifică procesul de răspuns al recompensei creierului și circuitele de control al consumului de alimente, care pot întări comportamentele nesănătoase, sugerează un nou studiu condus de cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate Mintală din SUA.
În cadrul studiului, Guido Frank, cercetător la Universitatea din California, împreună cu colegii săi, au dorit să vadă cum comportamentele din spectrul tulburărilor alimentare afectează răspunsul recompensei în creier, modul în care modificările răspunsului la recompensă modifică circuitele de control al consumului de alimente și dacă acestea modificările întăresc comportamentele tulburărilor alimentare.

La studiu au participat aproape 200 de femei cu diferite tulburări de alimentație și diferiți indici de masă corporală (IMC), precum și 120 de femei fără tulburari de alimentație. Cercetătorii au folosit imagini cerebrale funcționale transversale pentru a studia răspunsurile creierului în timpul unei sarcini de recompensare a gustului. Cercetătorii au analizat un răspuns de recompensare a creierului cunoscut sub numele de „eroare de predicție”, un proces de semnalizare legat de dopamină, care măsoară gradul de abatere de la o așteptare sau cât de surprinsă este o persoană care a primit stimulul neașteptat. De asemenea, au investigat dacă acest răspuns al creierului a fost asociat cu circuitele ventral-striatal-hipotalamice, un sistem neuronal asociat cu controlul aportului alimentar.

Cercetătorii au descoperit că nu a existat nicio corelație semnificativă între IMC, comportamentul tulburărilor alimentare și răspunsul la recompensa creierului în grupul de femei fără tulburări alimentare. În grupul de femei cu tulburări de alimentație, IMC mai mare și comportamentele excesive au fost asociate cu un răspuns de eroare de predicție mai scăzut.

Rezultatele sugerează că pentru femeile cu tulburări de alimentație, comportamentele tulburărilor alimentare și pierderea excesivă în greutate sau creșterea în greutate au modificat circuitele cerebrale asociate controlului consumului de alimente, întărind totodată comportamentele tulburărilor alimentare.

Tulburările de alimentație sunt boli mentale grave care pot duce la complicații severe, inclusiv la moarte. Tulburările alimentare frecvente includ anorexia nervoasă, bulimia nervoasă și tulburarea alimentară. Comportamentele asociate cu tulburările alimentare pot varia ca tip și severitate și includ acțiuni precum consumul excesiv, inducerea vărsăturilor și restricționarea consumului de alimente.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 02-07-2021 | creare: 02-07-2021 | Vizite: 353
Bibliografie
Eating disorder behaviors alter reward response in brain, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210630115345.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tulburările de comportament alimentar sunt subdiagnosticate la bărbați
  • Tinerii cu tulburări de alimentație pot suferi simultan de o tulburare din spectru autist nediagnosticată
  • Căile ce controlează la nivel cerebral aportul alimentar
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum