Tutunul și alcoolul pot reduce nivelul de anticorpi anti-SARS-CoV-2 după vaccinare

©

Autor:

Tutunul și alcoolul pot reduce nivelul de anticorpi anti-SARS-CoV-2 după vaccinare
Fumătorii și utilizatorii produselor din tutun de tipul heat-not-burn (HNB) prezintă niveluri mai mici de anticorpi IgG împotriva proteinei spike a virusului SARS-CoV-2 după vaccinare, constată un studiu recent. De asemenea, titrurile de anticorpi au scăzut în mod constant la persoanele care consumau alcool, chiar și în cantități moderate.
Rezultatele studiului demonstrează că fumatul produselor din tutun și consumul de alcool pot afecta răspunsul imunologic la vaccinarea COVID-19.

Numeroase studii demonstrează un grad ridicat de variabilitate inter-individuală a nivelurilor de anticorpi induse de vaccin. Deși mai mulți factori pot contribui la eterogenitate, este esențial să se delimiteze factorii modificabili care afectează imunogenitatea post-vaccin. Cercetările epidemiologice privind relația dintre fumat, consumul de alcool și titrurile de anticorpi după vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 au fost contradictorii. De asemenea, nu au existat date care să asocieze răspunsul anticorpilor post-vaccin la utilizarea tutunului de tip heat-not-burn, care nu arde, care a câștigat popularitate pe piața globală.

Un nou studiu, disponibil într-o versiune preliminară pe serverul MedRxiv, a analizat relația dintre fumat (inclusiv consumul de tutun HNB) și consumul de alcool cu ​​titrurile de anticorpi (Ig) G împotriva proteinei spike SARS-CoV-2 la personalul instituțiilor naționale de cercetare medicală din Japonia care a primit două doze de vaccin BioNTech, Pfizer.

În cadrul studiului au fost incluși peste 5.700 de lucrători, dintre care puțin peste 5.000 au raportat că au primit două doze de vaccin Pfizer-BioNTech. Participanții au fost împărțiți în cinci categorii, în funcție de relația lor cu tutunul. În plus, a fost evaluat consumul mediu zilnic de alcool.

Rezultatele cercetărilor au arătat că fumătorii actuali, indiferent de tipul de tutun preferat, au arătat titruri de anticorpi mai mici în comparație cu cei care nu au fumat niciodată. Fumătorii zilnici de țigări care consumau 11 sau mai multe țigări pe zi au avut o reducere mai mare a titrurilor de IgG decât cei care consumau mai puțin de 11 țigări pe zi. Pe de altă parte, persoanele care au consumat alcool săptămânal au prezentat titruri de anticorpi considerabil mai mici decât cei care consumau băuturi nealcoolice. Mai mult, titrurile de anticorpi IgG spike au scăzut constant pe măsură ce consumul de alcool a crescut.

sursa: News Medical

Data actualizare: 06-12-2021 | creare: 06-12-2021 | Vizite: 313
Bibliografie
Link between tobacco product use and alcohol consumption with anti-SARS-CoV-2 antibody titers after BNT162b2 vaccine, link: https://www.news-medical.net/news/20211202/Smoking-and-drinking-impair-the-immune-response-to-COVID-19-vaccine.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mai puțin de 1,5% dintre decesele cauzate de COVID-19 sunt raportate la persoanele complet vaccinate
  • O nouă strategie de vaccinare COVID-19: poate promova răspunsul imunitar în nas, gură și sânge
  • Vaccinarea în doză dublă împotriva virusului SARS-CoV-2 previne simptomele pe termen lung ale unei eventuale infectări
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum