Ultimele tendințe ale evoluției cazurilor de cancer în Canada

©

Autor:

Ultimele tendințe ale evoluției cazurilor de cancer în Canada
Studiul publicat în Canadian Medical Association Journal analizează tendințele cancerului în Canada, evidențiind o creștere numerică a cazurilor și deceselor, cauzate de populația în creștere și de îmbătrânire. Cu toate acestea, ratele ajustate pentru vârstă ale diagnosticărilor și deceselor din cauza cancerului sunt în scădere.
În 2024, se estimează 247.100 de noi cazuri de cancer și 88.100 de decese, în creștere față de anul precedent. Cancerul pulmonar rămâne cel mai diagnosticat și principala cauză de deces prin cancer, urmat de cancerul la sân, de prostată și colorectal, care împreună formează aproape jumătate din noile cazuri.

Raportul subliniază o discrepanță regională, cu rate mai mari de mortalitate prin cancer în estul Canadei comparativ cu vestul și o mortalitate cu 37% mai mare la bărbați comparativ cu femeile. Studiul indică, de asemenea, o creștere a numărului de supraviețuitori de cancer, cu aproximativ 1,5 milioane de persoane în Canada trăind la 25 de ani după diagnosticul inițial.

Cercetările arată o creștere a incidenței pentru cancere mai puțin comune, cum ar fi cancerul hepatic, de rinichi, melanomul și limfomul non-Hodgkin, ceea ce solicită mai multe resurse și atenție în cercetare și politici publice. Proiectiile detaliază ratele și numărul cazurilor de cancer pe regiuni și tipuri de cancer, punctând nevoia de inovație și investiții suplimentare pentru a susține nevoile în creștere ale supraviețuitorilor de cancer și a îmbunătăți sistemele de sănătate.

Într-un editorial înrudit, se discută despre frecvența diagnosticărilor de cancer în departamentele de urgență și se sugerează extinderea accesului la clinici care facilitează diagnosticarea cancerului, subliniind importanța continuării eforturilor pentru detectarea precoce a simptomelor cancerului și îmbunătățirea accesului la screening și diagnostic timpuriu.

sursa: News Medical

Data actualizare: 15-05-2024 | creare: 15-05-2024 | Vizite: 117
Bibliografie
Study reveals latest cancer trends in Canada, link: https://www.news-medical.net/news/20240513/Study-reveals-latest-cancer-trends-in-Canada.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Topul celor mai frecvente forme de cancer
  • Ce factori cresc sau scad riscul de cancer?
  • Cum afectează țesutul gras în exces cancerogeneza?
  •