Silent Partner - dispozitivul care reduce volumul sforăitului

©

Autor:

Silent Partner - dispozitivul care reduce volumul sforăitului
La nivel global, aproximativ 45% din populația adultă fără probleme de sănătate sforăie ocazional, în timp ce 25% sunt sforăitori convinși. Cauzele care stau la baza sforăitului sunt multiple, printre ele numărându-se disfuncțiile musculare sau obstrucția cu mucus a căilor aeriene.

Sforăitul reprezintă un eveniment iritant dar care poate fi evitat datorită noilor tehnologii. Cercetătorii au creat un plasture inteligent care oprește zgomotele făcute de persoane atunci când sforăie, prin emiterea unor unde sonore opuse.

Pe același principiu ca al căștilor moderne, dispozitivul Silent Partner oprește sunetele în mod activ. El detectează undele sonore produse de sforăit, emițând o undă sonoră opusă, care le anulează. Practic, este un mic calculator care preia sunetul, îl amplifică, calculează un sunet opus și îl emite în timp real. Astfel, în jurul persoanei care sforăie se creează o zonă de liniște.

Silent Partner are aspectul unei benzi nazale de dimensiuni puțin mai mari și poate să capteze sunetele produse de sforăit de la o sursă aflată la aproximativ 20 de centimetri distanță. Acest lucru înseamnă că nu va anula sunetele unei persoane în timpul unei conversații.

A fost creat pentru persoanele care obișnuiesc să sforăie dar care nu prezintă tulburări de tipul apnee în somn.

Se va vedea dacă dispozitivul va opri într-adevăr sforăitul o dată ce va fi disponibil pe piață. Deocamdată, tehnologia a fost testată pe plan intern dar vine ca o nouă perspectivă într-o problemă ce afectează din ce în ce mai mulți oameni, mai ales după înaintarea în vârstă.

Sursa: Science Alert

Data actualizare: 21-03-2016 | creare: 21-03-2016 | Vizite: 1916
Bibliografie
This new patch uses noise-cancelling technology to silence snores, link: https://www.sciencealert.com/this-new-patch-uses-noise-cancelling-technology-to-silence-snores
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un dispozitiv imprimat 3-D ce poate detecta rapid anemia
  • În viitor, vor putea fi utilizate în medicină componente electronice naturale și dizolvabile
  • Un dispozitiv care ar putea preîntâmpina atacurile de astm
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum